pentax special event

Φωτογραφική έκθεση • Hands on • Κληρώσεις • Workshop

Το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Pentax Special Event στον φιλόξενο χώρο της iFocus Photo Gallery. Στο πλαίσιο του διημέρου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την φωτογραφική έκθεση του Ricoh Imaging Ambassador για Ελλάδα & Κύπρο Γιώργου Ξηρογιάννη [George Dryjohn] «Cuba», να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τις φωτογραφικές μηχανές και τους φακούς της Ricoh – Pentax αλλά και να συμμετέχετε σε workshop και κληρώσεις.

Έκθεση φωτογραφίας “CUBA”

Την άνοιξη του 2023, ο φωτογράφος George Dryjohn, βρέθηκε στην Αβάνα προσκεκλημένος του φημισμένου χοροθεάτρου Danza de Conteboranea de Cuba στην παρουσίαση της χορογραφίας του κ. Μάντση, με τίτλο Hands On, εμπνευσμένη από την ομώνυμη φωτογραφική έκθεση του έκθεση, που είχε παρουσιαστεί στην Κρήτη. Στην συνέχεια και με την συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού της Κούβας, παρέμεινε στην Κούβα για έναν μήνα όπου περιηγήθηκε και φωτογράφησε μια ποικιλία θεμάτων από φωτογραφίες δρόμου, πορτρέτα, τοπία ακόμα και αρχιτεκτονικές λήψεις κτιρίων.
Αυτό το φωτογραφικό υλικό, από το οδοιπορικό του στην Κούβα παρουσιάζετε στο ελληνικό κοινό, στο iFocus Photo Gallery στις 24 & 25 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη της E-Galaxy επίσημης αντιπροσωπείας των προϊόντων Ricoh Pentax στην Ελλάδα & Κύπρο και στο πλαίσιο του Pentax Special Event. Όλες οι φωτογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί με φωτογραφικό εξοπλισμό Pentax.

DRYJ3740 αντίγραφο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ [George Dryjohn]
O Γιώργος Ξηρογιάννης [George Dryjohn] είναι καλλιτέχνης φωτογράφος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, με παρουσία σε ολόκληρο το φάσμα της επαγγελματικής Φωτογράφησης.
Σπούδασε φωτογραφία (φως) στο Art studio & σεμινάρια φωτογραφίας στο Όραμα, παρακολούθησε μαθήματα εξειδίκευσης πλάι σε καταξιωμένους φωτογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και μαθήματα γλώσσας του σώματος & ψυχολογίας φωτογραφούμενου.Dry John
Είναι ο επίσημος πρεσβευτής φωτογράφος της εταιρίας Ricoh Imaging (Pentax), σε Ελλάδα και Κύπρο.
Διαθέτει πολυετή εθελοντική φωτογραφική δράση σε Ελλάδα, Γερμανία, Σερβία, Αγγλία, Καναδά. Διαθέτει εμπειρία στον σχεδιασμό, υλοποίηση και την παρακολούθηση ειδικών project σε ολόκληρο το φάσμα της επαγγελματικής φωτογράφισης. Έχει αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες, χειρίζεται άριστα την Ελληνική και γνωρίζει καλά την Αγγλική γλώσσα.
Στην εργασιακή του εμπειρία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η συμμετοχή του στην  Εταιρία παραγωγής Eikon Films Germany ως Still Photographer και η συνεργασία του με μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Εξωτερικό (The New Hellenic Times κ.α.).
Στην σταδιοδρομία του συμμετείχε ως βασικός ομιλητής σε 5 φωτογραφικά workshops σε Ελλάδα και Εξωτερικό.:
Τιμήθηκε από το υπουργείο πολιτισμού της Κούβας για την συμμετοχή του στην επιτυχημένη χορογραφία Hands on, Danza Conteboranea De Cuba.
Έχει στο ενεργητικό του ήδη 6 ατομικές Εκθέσεις και είχε την επιμέλεια / διοργάνωση άλλων 2 αντίστοιχα καθώς επίσης συμμετείχε σε σημαντικές ομαδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις φωτογραφίας.
Κατέκτησε υψηλές διακρίσεις τόσο σε Πανελλήνιους όσο και σε Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Συμμετείχε με ομιλίες σε διοργανώσεις σημαντικών για την τοπική κοινωνία φορέων (π.χ ΚΕΘΕΑ), δημοσιεύσαν άρθρα και συνεντεύξεις του μεγάλα ηλεκτρονικά και μη περιοδικά (Περιοδικό Φωτογράφος, Ifocus, Athens Voice κ.α.) και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος, ως φωτογράφος, της NotForSale Art Net του Danza Conteboranea De Cuba και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας.
S: www.dryjohn.gr
FB: George Dryjohn Photography
Instagram: George_dryjohn

Κλήρωση

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για μία Ricoh Theta SC2 White αξίας 349€ricoh theta sc2 white 910800 2Ricoh THETA SC2 White, με σφαιρικές κάμερες THETA, είναι σχεδιασμένο για την καθημερινή ζωή για όσους απολαμβάνουν να απαθανατίζουν τον κόσμο γύρω τους σε 360 μοίρες και ανάλυση 4Κ.
Δυνατότητα συμμετοχής στην κλήρωση θα έχουν όλοι όσοι βρεθούν το διήμερο του Pentax Special Event και δηλώσουν επιτόπου συμμετοχή.

Στο πλαίσιο του Pentax Special Event θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και δοκιμάστε από κοντά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως:gr iii with gt 2 lowresRicoh GR III: Την προηγμένη ψηφιακή κάμερα με μια σειρά από νέα βασικά μέρη, σχεδιασμένη για κορυφαίες φωτογραφίες snapshotgr iiix left upper surface lowresRicoh GR IIIx: Με νέο φακό GR 26.1mm F2.8, ο οποίος εναρμονίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις απεικόνισης, με τον κομψό σχεδιασμό. Τα εξαιρετικά λεπτά οπτικά του μέρη απαρτίζονται από 7 στοιχεία σε 5 ομάδες, ενώ διατηρεί τη γωνία θέασης 40mm (σε φορμά 35mm) και το μέγιστο διάφραγμα F2.8 του προκατόχου του.ricoh theta z1 a 1Ricoh Theta Z1: Η κάμερα που παράγει σφαιρικές φωτογραφίες 360 μοιρών, σε ανάλυση 23MP, με μία μόνο λήψη.
20210825 theta 0033Ricoh Theta X: Έχει σχεδιάστηκε για να παράγει σφαιρικές φωτογραφίες 360 μοιρών γρήγορα και εύκολα χάρη στην μεγάλη οθόνη αφής LCD. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε μία μεγάλη οθόνη αφής LCD 2,5 ιντσών στη σειρά THETA. Σας δίνει την δυνατότητα ελέγξετε τις λήψεις σας και να κάνετε λεπτομερείς ρυθμίσεις λήψης χωρίς την χρήση της εφαρμογής.Pentax K-1 Mark II Body: Η φωτογραφική μηχανή που ξεχωρίζει για τις ενισχυμένες και βελτιωμένες ικανότητες απεικόνισης και είναι ο συνεχιστής του πρωταρχικού μοντέλου full-frame DSLR της Pentax K-1. Με αισθητήρα 36.4MP CMOS και επεξεργαστή εικόνας PRIME IV, η κάμερα είναι ικανή να παράγει εικόνες υψηλής ανάλυσης μέχρι 4.4 fps και να καταγράφει Full HD video.k3iii 18 135 1 1Pentax K-3 Mark III: Το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς ψηφιακών μηχανών της PENTAX με φορμάτ APS-C, το οποίο ενσωματώνει το πάθος για την παραδοσιακή φωτογραφία και θέτει νέες βάσεις με μια σειρά προηγμένων λειτουργιών.

Workshop Φωτογραφίας Δρόμου

Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 16:00
Σημείο συνάντησης: iFocus Photo Gallery, Στοά Όπερα, Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, Αθήνα 10679
Συμμετοχή: Δωρεάν (κατόπιν εγγραφής με σειρά προτεραιότητας)
Όσοι δηλώσετε συμμετοχή στο φωτογραφικό workshop φωτογραφίας δρόμου ο φωτογράφος George Dryjohn θα μοιραστεί μαζί σας την εμπειρία και τις γνώσεις του φωτογραφίζοντας στους δρόμους της Αθήνας σε μια μοναδική 2ωρη φωτοβόλτα, όπου θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφίσετε με φωτογραφικές μηχανές και φακούς Pentax.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Φροντίστε έγκαιρα την κράτησή σας!
Επτά άτομα θα συμμετέχουν στο workshop!

Pentax Special Event Info

Διάρκεια: 24 & 25 Οκτωβρίου 2023
Τρίτη 24 Οκτωβρίου: 11.30 – 20.00
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου: 11:30 – 18:30
Τοποθεσία: iFocus Photo Gallery, Στοά Όπερα, Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, Αθήνα 10679, Τηλ. 210 3647088
Διοργάνωση: egalaxy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *