let the children talk ceb1cf82 cebcceb9cebbceaecf83cebfcf85cebd cf84ceb1 cf80ceb1ceb9ceb4ceb9ceac cf83cf84cebf cf80ceaccf81cebacebf ceb1

Το LET THE CHILDREN TALK είναι μια δράση που βασίζεται στην συνεργασία και συνδημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες. Ντοκουμέντα και καταγραφές θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που παραμένει επίκαιρο.
Παιδιά πρόσφυγες, ασυνόδευτα ή μικρής ηλικίας γεμίζουν τους τοίχους ενός κτιρίου. Φωτογραφικά στιγμιότυπα μπλέκονται με ψηφιακές καταγραφές και εικαστικές παρεμβάσεις και δημιουργούν έναν καλλιτεχνικό “παιδότοπο”, σε έναν χώρο με έντονη ιστορία, στο Πάρκο του Ασυρμάτου του Αγίου Δημητρίου.
Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους. Τα Σαββατοκύριακα να υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες: θεατρικό παιχνίδι, μουσικό εργαστήριο, εργαστήριο κατασκευής κούκλας για παιδιά και συζητήσεις. Όπως λένε οι διοργανωτές, δεν είναι ένα project που μπορεί να δώσει λύσεις, αλλά ένα σύνολο καλλιτεχνικών αποτυπώσεων και δράσεων που στόχο έχει να μας κάνει να δούμε μέσα από τα μάτια των παιδιών.

13 – 27 Νοεμβρίου 2022
Πάρκο Ασυρμάτου, Κτήριο 1 Άγιος Δημήτριος
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 18:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη
LETTHECHILDRENTALK poster

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *