5cebf cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb cf80ceb5cf81ceb9ceb2ceb1cebbcebbcebfcebdcf84ceb9cebacebfcf8d cf80ceb1ceb9cf87cebdceb9ceb4ceb9
xalastra @Lia Papadraga

Καλύβες Χαλάστρας @ Λία Παπαδράγκα


Φέτος το Δίκτυο Natura 2000 συμπληρώνει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του και το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού θα γιορτάσει την επέτειο αυτή διοργανώνοντας το 5ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως αφήγηση παραμυθιών, παρουσίαση παιδικού βιβλίου, εργαστήρια και παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον, αλλά και κουκλοθέατρο  και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από εκπαιδευτές αλλά και φορείς και οργανώσεις, όπως η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και τα ΚΔΠΑΠ της περιοχής.

Η εκδήλωση θα είναι μία από τις τριάντα εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και τις κατά τόπους Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για τον εορτασμό των 30 χρόνων των Δικτύου Natura 2000, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου.

 

Πρόγραμμα Κυριακής 22 Μαΐου

10:15-11:00: «#zeroplastic»:  βιωματικό εργαστήριο για τα θαλάσσια απορρίμματα για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, περιβαλλοντική οργάνωση iSea

11:00-12:00: «Η αχαριστία του κροκόδειλου»: κουκλοθέατρο-παρουσίαση βιβλίου με τη συγγραφέα Κατερίνα Νιζάμη, εκδόσεις Τζιαμπίρης – Πυραμίδα.

12:00 – 13:00: «Της Γης τα παραμύθια»: αφήγηση παραμυθιού μετά μουσικής με την Παραμυθωνία

13:00: Απελευθέρωση πουλιών από την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή

13:15- 13:45:  iNaturalist: τα παιδιά γίνονται επιστήμονες και εξερευνούν την φύση (για παιδιά ηλικίας 10-15 ετών, περιβαλλοντική οργάνωση iSea

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται τα εξής εργαστήρια:

«Φτιάχνουμε μάσκες με έμπνευση από τα πουλιά της περιοχής», Εργαστήριο Τέχνης Art Factory

«Κατασκευάζουμε κιάλια», εργαστήρι του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου
3D εκτύπωση – STEM: δημιουργούμε αντικείμενα με τη βοήθεια της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών, ΚΔΑΠ Αστερόκοσμος Χαλάστρας

Διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, facepainting, KΔΑΠ Δεντρόσπιτο Χαλάστρας

Φτιάχνουμε μάσκες για τα παιδιά με έμπνευση από το βιβλίο «Η αχαριστία του κροκόδειλου», Βρεφονηπιακός Σταθμός Λιλιπούτη.

Φτιάχνουμε ταΐστρες για τα πουλιά, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας

Κατασκευές και χειροτεχνίες με θέματα από το Δέλτα Αξιού, 2ο Νηπιαγωγείο Χαλάστρας

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να περιηγηθούν στην ενημερωτική έκθεση του Κέντρο Πληροφόρησης και να παρακολουθήσουν την ταινία-ντοκιμαντέρ «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ο άγνωστος θησαυρός της Θεσσαλονίκης».

 

Τρόπος πρόσβασης

Η Χαλάστρα απέχει περίπου 25 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για να φτάσετε στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στην εθνικό οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης:

– Αν έρχεστε με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη στρίψτε δεξιά στον κόμβο της Χαλάστρας. Ακολουθήστε τις πινακίδες.

– Αν έρχεστε με κατεύθυνση από την Αθήνα στρίψτε δεξιά στον κόμβο των Νέων Μαλγάρων, διασχίστε τα χωριά Νέα Μάλγαρα και Κύμινα και συνεχίστε στην επαρχιακή οδό ως τη Χαλάστρα. Ακολουθήστε τις πινακίδες.

Ζητήστε οδηγίες πρόσβασης από τους χάρτες της google εδώ.

The post 5ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *