15 cf80ceb5cf81ceb9ceb2ceb1cebbcebbcebfcebdcf84ceb9cebaceb5cf83 cebfcf81ceb3ceb1cebdcf89cf83ceb5ceb9cf83 cf83cf84ceb7cf81ceb9ceb6cebf

logos post

15 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ | ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

[μεταξύ αυτών οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ – ΕΔΩ]

#ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΤΟΝΕΡΟ

Τη μέρα που όλη η Χώρα παρακολουθούσε με θλίψη και οργή όσα συνέβησαν στα Τέμπη, εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο που προωθεί την υπαγωγή των δημόσιων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Είναι πλέον φανερό ότι το μέλλον που επιφυλάσσεται για το νερό είναι αντίστοιχο με αυτό που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια με το ρεύμα.

Η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει σε αλματώδεις αυξήσεις στους λογαριασμούς, σε υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Το νερό είναι φυσικό αγαθό απαραίτητο για τη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση και όχι εμπόρευμα.

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού χωρίς αυξήσεις στα τιμολόγια, διεκδικούμε την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση, όπως το κάναμε και το 2014 όταν πάνω από 200.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα και με το συντριπτικό 98% απέτρεψαν την πώληση της ΕΥΑΘ.
Οι φετινές δράσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία του Νερού, συμπίπτουν με τις μαχητικές κινητοποιήσεις και τους αγώνες για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, που δίνουν συλλογικότητες και πολίτες σε όλη τη χώρα.

Στεκόμαστε αρωγοί στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ και δίνουμε το παρόν στην ανοιχτή συναυλία που διοργανώνει, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 18.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Υπερασπιζόμαστε το νερό για να μείνει δημόσιο αγαθό.

Είναι θέμα δημοκρατίας.

Αλκυόνη
ΑΡΙΩΝ-Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΚΑΛΛΙΣΤΩ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση
Μαμαγαία / Mamagea
Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea
ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ
"Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων, Ροή"
Greenpeace
MEDASSET – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ
Save your Hood

Το άρθρο 15 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ (και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ) | ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ | ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *