μουσειο ακροπολης
Πιέστε εδώ  για εικονική περιήγηση
Αργίες: 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 25 και 26 Δεκεμβρίου
Μειωμένο ωράριο Χριστουγέννων
Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Μειωμένο ωράριο Πάσχα
Την Μεγάλη Παρασκευή το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Εκτεταμένο ωράριο
Κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα.
Ημέρες ελεύθερης εισόδου
6 Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη), 25 Μαρτίου (Εθνική Επέτειος), 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), 28 Οκτωβρίου (Εθνική Επέτειος)
Πωλητήρια
Παραμένουν ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κλείνουν 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα κλεισίματος του Μουσείου.
Καφέ & Εστιατόριο
Παραμένουν ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Εστιατόριο του δευτέρου ορόφου παραμένει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
(1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
(1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
Γενική είσοδος 5,00 € 10,00 €
Μειωμένη είσοδος* 3,00 € 5,00 €
*Πληροφορίες για τους δικαιούχους μειωμένης ή ελεύθερης εισόδου θα βρείτε εδώ.
Προμήθεια εισιτηρίων
Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια γενικής εισόδου είτε από τα ταμεία του Μουσείου είτε μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Εισιτήρια μειωμένης και ελεύθερης εισόδου διατίθενται αποκλειστικά από τα ταμεία του Μουσείου με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών. Τα εισιτήρια εξασφαλίζουν την είσοδο σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους και στην αρχαιολογική ανασκαφή στην βάση του Μουσείου. Η ανασκαφή είναι προσβάσιμη από τον αύλειο χώρο στην κεντρική είσοδο του Μουσείου.
Ομαδικές κρατήσεις
Οι ομαδικές κρατήσεις (από 10 έως 30 άτομα) γίνονται είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος στη διεύθυνση groupbookings@theacropolismuseum.gr. Ενημερωθείτε για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ισχύουν για τις ομαδικές επισκέψεις – ξεναγήσεις.
Για τις σχολικές επισκέψεις
Για όλες τις σχολικές επισκέψεις είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση schoolbookings@theacropolismuseum.gr. Λόγω υψηλής επισκεψιμότητας, υπάρχει πιθανότητα να μην επιτραπεί η είσοδος σε σχολικές ομάδες που δεν έχουν κάνει κράτηση. Πληροφορίες για την οργάνωση σχολικών επισκέψεων και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου θα βρείτε στην ενότητα μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Για την είσοδο στο πωλητήριο και στο καφέ του ισογείου
δεν απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου.
Για την είσοδο στο πωλητήριο και στο εστιατόριο του δεύτερου ορόφου
απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

με λεωφορείο

Στάση αποβίβασης Μακρυγιάννη
Γραμμές 24, 40, 57, 103, 106, 108, 111, 126, 134, 135, 136, 137, 155, 206, 208, 227, 230, 237, 790, 856, Α2, Α3, Α4, Β2, Β3, Β4, Ε2, Ε22

με μετρό

Στάση αποβίβασης Ακρόπολη
Γραμμή 2 Ανθούπολη – Ελληνικό

με τρόλεϊ

Στάση αποβίβασης Μακρυγιάννη
Γραμμές 1, 5, 15

με τραμ

Στάση αποβίβασης Λεωφόρος Βουλιαγμένης

με τουριστικό λεωφορείο

Στάση αποβίβασης επιβατών σε προκαθορισμένες θέσεις επί της οδού Χατζηχρήστου
Είσοδος επιβατών από την οδό Μητσαίων

με ποδήλατο

Στάθμευση ποδηλάτων σε μεταλλικές μπάρες που βρίσκονται στην κεντρική είσοδο του Μουσείου στον πεζόδρομου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στην είσοδο δίπλα στην έξοδο του Μετρό Ακρόπολης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *