ceb1ceb3cf89cebdceb9cf83cf84ceb9cebaceae cebaceafcebdceb7cf83ceb7 cf80ceaccf84cf81ceb1cf82 ceb7 cf80ceb5cf81ceb9cf86ceadcf81ceb5

river pxb


Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας για την προστασία του περιβάλλοντος για τη θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία Υδροηλεκτρικού Έργου στον ποταμό Σελινούντα:

Στις 14 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 8η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου μεταξύ άλλων γνωμοδότησε επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφορικά με την κατασκευή και λειτουργία Υδροηλεκτρικού Έργου στον ποταμό Σελινούντα.

Αυτό που είναι άξιο απορίας είναι πως είναι δυνατό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να γνωμοδοτεί για ένα έργο πριν τελειώσει η δημόσια διαβούλευση για αυτό. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ανακοίνωσε ως καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης την 24η Οκτωβρίου 2022. Η ίδια όμως γνωμοδότησε θετικά 10 μέρες πριν την λήξη αγνοώντας τις απόψεις των πολιτών.

Ως εκ τούτου η γνωμοδότηση αυτή δεν ενσωματώνει τις διατυπωθείσες γνώμες των Δημοτικών Συμβουλίων, των τοπικών συμβουλίων, του ενδιαφερόμενου κοινού και του κοινού όπως ακριβώς απαιτεί η νομοθεσία (άρθρο 19 Ν.4014/11 και ΚΥΑ 1649/45 του 2014).

Έτσι λοιπόν έχουμε μια παράτυπη γνωμοδότηση από πλευράς Περιφέρειας, γεγονός που εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς τόσο ως προς την διαφάνεια λειτουργίας του Συλλογικού της Οργάνου, όσο για ένα μεθοδευμένο σύνολο ενεργειών που από ότι φαίνεται εξυπηρετεί τους επενδυτές αντί της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, αφού αγνοεί και αφήνει από έξω τις απόψεις των πολιτών.

Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας για την προστασία του περιβάλλοντος

The post Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας:  Η Περιφέρεια αγνοεί προκλητικά τις απόψεις των πολιτών για τον Σελινούντα first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *