cf86cf89cf82 cf80ceb5cf81ceb9cf83cf83cf8ccf84ceb5cf81cebf cf86cf89cf82 cf83cf84ceb7cebd ceb1cf85cf84cf8ccebdcebfcebcceb7 cebccebf

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Κωνσταντίνου Καράμπελα

Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Καράμπελα την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 ώρα 19.30 στον εκθεσιακό χώρο ΥΠΟΨΗ ,Θουκιδίδου 10 Περιστέρι και την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Δρ. Γρηγόριος Βλασσάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ατιικής. 
«Στην  ενότητα ,  Φως!!! Περισσότερο φως στην Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία, Άγιο Όρος, ο Κωνσταντίνος Καράμπελας  διαπραγματεύεται  την σχέση των μοναχών και του φωτός με την γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει και την λιτότητα της γραφής του. Μέσω των φωτογραφιών του έρχονται κοντά μας  εσωτερικές διεργασίες σε  ένα παιχνίδι  φανταστικού και  πραγματικού, προβάλλοντας δυναμικά και με σεβασμό την ζωή των μοναχών.  Οι φωτογραφίες του  αποτελούν μια αξιόλογη κατάθεση ψυχής και είναι τεχνοτροπικά άρτιες.

Στην αντιμετώπισή ενός φωτογραφικού θέματος   απαιτούνται  διαφορετικά χαρίσματα από τους φωτογράφους,  διαφορετικές γνώσεις αλλά και διαφορετικός τρόπος προσέγγισης στο φωτογραφιζόμενο θέμα.
Ο  Κωνσταντίνος Καράμπελας  αντιλαμβάνεται το θέμα  ως μια  ελεύθερη   έκφραση. Η φωτογράφιση είναι για αυτόν  μια πνευματική  διεργασία,  είναι σαν να  γράφει   μία έκθεση ιδεών πλούσια σε σημάνσεις .Τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα των  εικονιστικών μηνυμάτων  στο έργο του  παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της πρότασης και στην συγκεκριμένη περίπτωση   έχει καθαρά καλλιτεχνικό χαρακτήρα.
Η έκθεση αυτή φιλοδοξεί να διεγείρει το ενδιαφέρον των θεατών έχοντας παράλληλα έντονο εθνολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον .
Το  Άγιο Όρος, είναι ένα παντοτινό κάλεσμα  για κάθε καλλιτέχνη φωτογράφο.»
Ο επιμελητής της έκθεσης , Δρ. Γρηγόριος Βλασσάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Karampelas 2Ο Κωνσταντίνος Καράμπελας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στη «Φωτογραφία» του Πανεπιστημίου «Academy of Music Dance and Fine Arts» του Plovdiv τηςΒουλγαρίας και «Γραφικές τέχνες – πολυμέσα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως μόνιμος συνεργάτης, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 1999 έχει διδάξει Φωτογραφία, Βίντεο και Φωτισμό σε διάφορα δημόσια ΙΕΚ, από το 2002 έως το 2010 έχει συνεργαστεί ως Εργαστηριακός Συνεργάτης με το τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας σε μαθήματα Φωτογραφίας. Έχει εργασθεί σαν φωτογράφος σε διάφορα έντυπα του περιοδικού τύπου από το 1996 και η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε 10 ατομικές και 14 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Από το 2013 έως και σήμερα εργάζεται ως μόνιμος διδάσκων (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διδάσκοντας τα μαθήματα Φωυτογραφικό Δοκίμιο, Ντοκουμέντο Φωτογραφίας και Βίντεο, Παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους, Οργάνωση Παραγωγής Βίντεο & Οπτικοακουστικών, Μεθοδολογία Ψηφιακών Φωτογραφικών Εκτυπώσεων κ.α.
Το 2015 έως και το 2019 δίδαξε στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά» του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Έχει ολοκληρώσει πολλές πτυχιακές εργασίες φοιτητών του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως επιβλέπων καθηγητής. Έχει εργασθεί ως φωτοειδησεογράφος και φωτογράφος ντοκουμέντου σε διάφορα έντυπα του περιοδικού κυρίως τύπου από το 1996 έως και σήμερα και έχουν δημοσιευθεί πολλά έργα του πάνω στο γνωστικό αντικείμενο του φωτογραφικού δοκιμίου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής. Φωτογραφικές του σειρές και μεμονωμένες φωτογραφίες του έχουν βραβευθεί , ενώ έργα του έχουν αγοραστεί από Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

ΥΠΟΨΗ: Θουκιδίδου 10 Περιστέρι
27.2 έως 5.03.23
Εγκαίνια 1.03 στις 19.30
Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Γρηγόρης Βλασσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *