cf86ceb9cebbcebfceb9 cf84ceb7cf83 cf86cf85cf83ceb7 ceb5cebbceb5cf8dceb8ceb5cf81ceb1 ceb2cebfcf85cebdceac cf80cf81cf8ecf84
avaaz sm
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

[Φωτογραφία από τη συνάντηση: Διονύσης Πανταζόπουλουλος | Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων]

Με αφορμή το “Ανοιχτό κάλεσμα ορειβατικών συλλόγων για το συντονισμό και την προστασία των βουνών”, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, [ΕΔΩ] στο οποίο οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ανταποκρίθηκαν, καταγράφουν ορισμένα δεδομένα, τα οποία θα ήταν χρήσιμο να ληφθούν υπόψη για την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων:

1- Ψήφισμα: Να νομοθετήσει η Βουλή. Όχι “έργα” στα καμμένα. Πραγματική αναδάσωση τώρα [ΕΔΩ] | Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος

2- Σχέση των δασικών πυρκαγιών με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα αναδασωτέα [ΕΔΩ] Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.

3 – Ίδρυση Παρατηρητηρίου Αναδάσωσης 2021 [ΕΔΩ] Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.

4- ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Πυρκαγιές – Όχι άλλες μελέτες και έρευνες – Έχουμε ήδη αρκετές με χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις | Τι δεν έχουμε [ΕΔΩ]

5- ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: Κλάματα στα αποκαΐδια ή κάτι πιο πρακτικό και άμεσο? | [ΕΔΩ]

6 – Γ. Καρέτσος: Έτσι αφέθηκαν τα δάση έρμαιο της φωτιάς [ΕΔΩ]

7 – Πόρισμα Γκολντάμερ (Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής που έχει συσταθεί με την Πρωθυπουργική Απόφαση Υ60 (ΦΕΚ 3937/Β/2018) [ΕΔΩ] (συμπεριλαμβάνεται στον α/α 4).

8 – WWF: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ: ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ [ΕΔΩ]

9 – Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης για τα Αιολικά στα βουνά [ΕΔΩ]

10 – ΕΚΒΥ: Ελληνική φύση και βιοποικιλότητα [ΕΔΩ]

11 – Διακήρυξη του Τυρόλου για τη μέγιστη άσκηση αθλοπαιδιών στο βουνό” (2002) [ΕΔΩ]

12 – Εκτός Σχεδίου Δόμηση: Η Σταδιακή Καταστροφή της Ελληνικής Φύσης (10 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΚΟ) [ΕΔΩ]

Τα ανωτέρω θεωρούμε ότι σε θεωρητικό επίπεδο θα ήταν χρήσιμο να είναι γνωστά στους συντάκτες θέσεων για την προστασία των βουνών.

Ενημερώνουμε ότι αρκετά μέλη των ΦτΦ συμμετείχαν στο “Δίκτυο για την Προστασία της Πάρνηθας”, 2010 [ΕΔΩ] το οποίο δεν μακροημέρευσε.

Οι ΦτΦ προγραμματίζουν:

  • Κυριακή 01.10.2023: Επίσκεψη – Πεζοπορία – Ξενάγηση – Συζήτηση στη διαδρομή “Μέλι – Άγιος Γεώργιος” (το εκκλησάκι που διασώθηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πάρνηθηθα).
  • Ειδική ανάρτηση με θέμα “100+10 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο”
  • Σάββατο 11.12.2023: Παγκόσμια Ημέρα Βουνού | Επίσκεψη – Πεζοπορία – Ξενάγηση – Συζήτηση στο Όρος Αιγάλεω. Ποικίλο. (Σπήλαιο Πανός – Ταμπούρια των Αγωνιστών του ’21”)

Αναρτήσεις για ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΑΣΗ

MOUNTAINS FREE 2 1

Το άρθρο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗ “Ελεύθερα βουνά” | Πρώτες θέσεις για την προστασία των ορεινών όγκων, την προστασία της βιοποικιλότητας και των τοπικών κοινωνιών εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *