cf84cebf cebaceb9cebbcebaceafcf82 cf80ceb5cf81ceb9cebcceadcebdceb5ceb9 cebdceb1 cf85cf80cebfceb4ceb5cf87cf84ceb5ceaf cf84ceb1 cebaceb9

kirkinezi


Η μεταναστευτική περίοδος του κιρκινεζιού πλησιάζει και περιμένουμε τις πρώτες αφίξεις των μικρών αυτών ταξιδευτών, που θα καταφθάσουν από την Αφρική νωρίς την άνοιξη για να φωλιάσουν σε χωριά και επαρχιακές πόλεις και να αναπαραχθούν. Όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης:

Το είδος φωλιάζει εδώ και αιώνες εντός οικισμών στις στέγες ή εσοχές των κτιρίων. Ωστόσο, η αλλαγή του τρόπου κατασκευής των κτιρίων δεν παρέχει πια τις απαραίτητες εσοχές για αυτό. Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στο Κιλκίς για να εντοπίσουμε τα κτίρια εκείνα που είναι κατάλληλα για να τοποθετήσουμε τεχνητές φωλιές, κάτι το οποίο βοηθά το κιρκινέζι να βρει πιο εύκολα το πολυπόθητο καταφύγιο για να περάσει τους επόμενους μήνες του στα μέρη μας και να αναπαραχθεί.

Το ευρωπαϊκό LIFE Programme για το κιρκινέζι (“Life for Lesser Kestrel“), στο οποίο συμμετέχει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, πραγματοποιείται σε Βουλγαρία και Ελλάδα, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση της Βουλγαρίας Зелени Балкани / Green Balkans NGO και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στόχος να αυξηθεί η αναπαραγωγική κατανομή του Κιρκινεζιού μέσω δημιουργίας και ενδυνάμωσης των αποικιών στην Ελλάδα και ενίσχυση της γνώσης και ικανοτήτων για την προστασία του.

The post Το Κιλκίς περιμένει να υποδεχτεί τα Κιρκινέζια first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *