cf84ceb1 cf81ceb5cebccf80cf8ecf84ceb9cebaceb1 cf84cf89cebd ceb1ceb4ceb5cf81cf86cf8ecebd cebaceb1cebbcebfceb3ceb5cf81ceacceba

Rembautika Cover


Μετά τη συναυλία τους το Φεβρουάριο τα Ρεμπετώτικα επιστρέφουν ξανά για μια μόνο βραδιά στο Six d.o.g.s. την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 στις 21:00

Ρεμπώτικα: οι Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης προτείνουν τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Το «πάντρεμα» των δύο αυτών κόσμων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, όταν τα αδέρφια Καλογεράκη άρχισαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν. Μέσω των επιστολών άρχισαν να ξεδιπλώνουν την πορεία της ερωτικής τους σχέσης.

Η καλλιτεχνική τους ανησυχία για τη μελοποίηση αυτών των επιστολών τούς οδήγησε σε μία τολμηρή ιδέα: το πάντρεμά τους με ρεμπέτικα τραγούδια, δημοφιλή, αλλά και λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό. Μία συνομιλία, μία περιγραφή, αλλά ταυτόχρονα και ένας σχολιασμός της θυελλώδους αυτής σχέσης μέσα από την ερωτική θεματολογία των κλασικών ρεμπέτικων.

Βασικός άξονας του δίσκου είναι οι σημαντικοί σταθμοί της πενταετούς σχέσης τους, μέσα από 9 επιστολές τους, οι οποίες μεταλλάχθηκαν σε 9 ρεμπώτικα τραγούδια: από την πρώτη επιστολή τον Σεπτέμβρη 1871 που αποστέλλει ο Ρεμπώ στον 27χρονο Πωλ Βερλαίν, ο οποίος ζούσε νιόπαντρος στο Παρίσι με την έγκυο γυναίκα του μέχρι και την τελευταία τους συνάντηση το 1875, από τη γνωριμία τους μέχρι και τον χωρισμό τους.

Ο Παντελής και ο Μιχάλης Καλογεράκης απαγγέλουν και ερμηνεύουν, άλλοτε ρεμπέτικα τραγούδια, κι άλλοτε τις επιστολές των δυο ποιητών.

Αποτέλεσμα αυτού: να φτάνει η στιγμή όπου ο λόγος που απαγγέλλεται, με τον λόγο που τραγουδιέται να δένεται αρμονικά και να προσφέρει ένα ακουστικό πλούτο, με αρώματα ποίησης και ρεμπέτικου. Μοιραία λοιπόν προκύπτουν τα Ρεμπώτικα, μία συνομιλία της θυελλώδους αυτής σχέσης και του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Σταθμοί της παράστασης αυτής είναι τα ρεμπέτικα τραγούδια όπως:

Λόγια ανταλλάξαμε βαριά (Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μουσική: Τώνης Μαρούδας)
Η Καταιγίδα (Στίχοι, μουσική: Τόλης Χάρμας)
Ο Αντώνης ο Βαρκάρης (Στίχοι: Οικονόμου Πιπίτσα, μουσική: Περιστέρης Σπύρος)
Το Παλιόπαιδο (Στίχοι: Σωτηρία Μπέλλου, μουσική: Γαβριήλ Μαρίνος)
Μονά ζυγά (Στίχοι: Δημήτρης Γιαννουκάκης, μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ)
Θα φύγω, θα με χάσεις (Στίχοι, μουσική: Γιώργος Μητσάκης)

Ταυτότητα Παράστασης

Ερμηνεία: Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης
Καλεσμένη: Λένα Κιτσοπούλου

Μουσικοί:  

Μιχάλης Καλογεράκης: κιθάρα
Αλέξης Στενάκης: κλαρινέτο, σαξόφωνο
Στράτος Γκρίντζαλης: μπουζούκι, μαντολίνο
Αλέξανδρος Τζιόβας: μπάσο

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος
Οργάνωση Παραγωγής: Γερολυμάτου Βιβή
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή Εισιτηρίων: 15 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Six d.o.g.s.  Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

The post Τα «Ρεμπώτικα» των αδερφών Καλογεράκη – με τη Λένα Κιτσοπούλου – επιστρέφουν για μια μόνο βραδιά στο Six d.o.g.s.   first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *