cf83cf85cebdceb5cf87ceafceb6cebfcebdcf84ceb1ceb9 cebfceb9 cebfceb9cebacebfceb4cebfcebcceb9cebaceadcf82 ceb5cf81ceb3ceb1cf83ceafceb5

SOS Πάπιγκο & Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου


Ανακοίνωση από την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» σχετικά με απόρριψη της αναστολής της εκτέλεσης των οικοδομικών αδειών για τις οικοδομές που κατασκευάζονται έξω από τον οικισμό του Μεγάλου Πάπιγκου και εντός του Πυρήνα Βίκου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε ανακοινώσει ότι με προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Α΄ Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανεστάλη από 14ης Ιουλίου η εκτέλεση των οικοδομικών αδειών των οικοδομών που κατασκευάζονται έξω από τον οικισμό του Μεγάλου Πάπιγκου και εντός του Πυρήνα Βίκου του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Μάθαμε χθες (Δευτέρα 31 Ιουλίου) ότι συνεκλήθη η Επιτροπή Αναστολών. Σε αυτή συμμετείχαν η πρόεδρος και ο εισηγητής της υπόθεσης (οι οποίοι είχαν δώσει την προσωρινή διαταγή λίγες μέρες νωρίτερα) και ένας ακόμη σύμβουλος. Η επιτροπή αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής μας.

Από χθές (Δευτέρα 31 Ιουλίου), λοιπόν, συνεχίζονται οι οικοδομικές εργασίες, οι οποίες μπορεί να ολοκληρωθούν πριν από την εκδίκαση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκδοσης αδειών, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τέσσερις αναβολές που ζήτησαν οι αντίδικοι.

Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι αντιδράσεις απέναντι στις προσπάθειες διεύρυνσης των ορίων του οικισμού του Μεγάλου Πάπιγκου και οικοπεδοποίησης των σχετικών εκτάσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του με πολλαπλά καθεστώτα προστατευόμενου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν, μεταξύ άλλων, συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέσω της πλατφόρμας Avaaz

Πρόκειται για έναν αγώνα κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων , που αφορά ευρύτερα την προστασία και διαφύλαξη των τελευταίων θυλάκων φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της ορεινής Ελλάδας, παγκοσμίου ενδιαφέροντος (αφού αναμένεται η ένταξη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO) ώστε να παραδοθούν αλώβητοι στις επόμενες γενιές.

The post Συνεχίζονται οι οικοδομικές εργασίες στον Πυρήνα Εθνικού Πάρκου first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *