cf83cf84ceb1 cf80ceb5cf81ceb9ceb8cf8ecf81ceb9ceb1 cf84ceb7cf82 cebbcf8dcf80ceb7cf82

perithoria lipis

Στη νέα της, δέκατη ένατη ποιητική συλλογή με τον τίτλο Στα περιθώρια της λύπης, η Ελένη Χωρεάνθη επισκέπτεται ξανά τις δημιουργικές της απαρχές –τον ομοιοκατάληκτο παραδοσιακό στίχο με την εγγενή αίσθηση προσωδίας που διέπει και χαρακτηρίζει την ελληνική γλώσσα, στον γραπτό όσο και στον προφορικό μας λόγο– με την ωριμότητα και την έμπειρη σιγουριά της μακρόχρονης συγγραφικής της πορείας. Στίχοι γραμμένοι για να τραγουδηθούν, με ποικιλία μέτρων και ρυθμών, και οι οποίοι μελοποιήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Χρήστο Κοτσαύτη.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Για μια ακόμα φορά, η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια και πανταχού παρούσα, με τα αρχέτυπα στοιχεία και σύμβολά της. Τη θάλασσα που πότε συντροφεύει και νανουρίζει, πότε πνίγει ή παίρνει μακριά τις αγάπες και τις ελπίδες. Την άγρια ομορφιά του στεριανού τοπίου, με το κελάηδημα των αηδονιών και την ευωδιά απ’ τα βοτάνια και τα αγριολούλουδα. Την έμφυτη πίστη σ’ έναν Θεό ουράνιο όσο και γήινο, συνοδοιπόρο στις καθημερινές έγνοιες και τα βάσανα, εξομολόγο και παρηγορητή. Το σάστισμα του ανθρώπου μπροστά στους καιρούς που υποκύπτουν στην παντοδυναμία των μηχανών, ξεπερνώντας και προσπερνώντας τον.

Τη λυρική τρυφερότητα και αρμονία της ποίησης αντικατοπτρίζει το υπέροχο πρωτότυπο σχέδιο εξωφύλλου και οι εσωτερικές βινιέτες που φιλοτέχνησε η Βερίνα Χωρεάνθη. Πρόκειται να κυκλοφορήσει CD με τα μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου.

 

Στα περιθώρια της λύπης
Ελένη Χωρεάνθη
Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος
48 σελ.
ISBN 978-960-208-99-4
Τιμή €7,42
001 patakis eshop

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *