cf83ceb5 cf80cebfceb9cebfcf85cf82 ceb4ceb5cebd ceb1cf81ceadcf83ceb5ceb9 cebf ceb4ceb9ceaccebbcebfceb3cebfcf82 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7 ceb4
perifereiakes ekloges 01

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ υποστηρίζει το ΔΥΤΙΚΌ ΜΈΤΩΠΟ & ενδιαφέρεται για τις θέσεις των Περιφερειακών Συνδυασμών Αττικής για το θέμα της διαχείρισης και της μείωσης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων [ΕΔΩ]. Δυστυχώς οι “μεγάλοι” Περιφερειακοί Συνδυασμοί δεν απάντησαν στην επιστολή και στα ερωτήματα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ – η γνώμη μας είναι ότι δεν απάντησαν επειδή δεν θέλουν να δεσμευτούν για τη στάση που θα κρατήσουν μετά τις Περιφερειακές εκλογές, από οποιαδήποτε θέση βρεθούν.

Την ίδια αρνητική στάση είχαν κρατήσει και τα μεγάλα πολιτικά κόμματα όταν το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ είχαν στείλει επιστολή με αφορμή τις εθνικές εκλογές με θέμα: Ποια είναι η θέση του κόμματός σας για την Συνθήκη για τον Χάρτη Ενέργειας | Energy Charter Treaty – ECT και την αποχώρηση της Ελλάδας απ’ αυτήν. [ΕΔΩ]. Απάντησαν μόνο τρία κόμματα – όχι όμως η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, το ΠΑΣΟΚ [ΕΔΩ].

Δυστυχώς η απαξίωση των μεγάλων κομμάτων καθώς και των μεγάλων Περιφερειακών Παρατάξεων της Αττικής να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα των πολιτών, και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για μείζονα θέματα της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης δεν συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι έχουν κρυφή ατζέντα για τα θέματα αυτά.


Στη συνέχεια παρουσιάζουμε την ανακοινωση του Δυτικού Μετώπου “Σε ποιους δεν αρέσει ο διάλογος για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής;”

“…..Σε αυτό το είδος του δημόσιου διαλόγου, ανταποκρίθηκαν -δυστυχώς- μόνο τρία περιφερειακά σχήματα και, πιο συγκεκριμένα, η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ, η ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΑΤΤΙΚΗ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τα οποία και ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους. Πρόκειται για σχήματα, τα οποία έχουν σταθεί υποστηρικτικά στις κινηματικές δράσεις, το προηγούμενο διάστημα, οπότε θεωρείται αναμενόμενη η στάση τους.

Αντίθετα, σε πολλές σκέψεις μας βάζει η στάση των άλλων παρατάξεων, οι οποίες -στην καλύτερη περίπτωση- έδειξαν να υποτιμούν την αξία και τη χρησιμότητα και της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αλλά και του ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία. Φυσικά, κανενός είδους καθωσπρεπισμός δεν μας εμποδίζει να σκεφτούμε ότι, ορισμένες από τις παρατάξεις που δεν απάντησαν έχουν «κρυφή ατζέντα», την οποία δε θα ήθελαν να αποκαλύψουν προεκλογικά….”

Αναλυτική παρουσίαση ΕΔΩ.

Το άρθρο Σε ποιους δεν αρέσει ο διάλογος για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής; [μια απάντηση που δεν δώθηκε από τις μεγάλες παρατάξεις της Περιφέρειας] εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *