cf80cf81cf8ccf83cebacebbceb7cf83ceb7 cf83cf85cebdceadcebbceb5cf85cf83ceb7cf82 ceb3ceb9ceb1 cf84cebf ceb1ceb9cebfcebbceb9cebacf8c cf83

SKIADOVOUNI SOS


Ανοικτή Συνέλευση Φορέων και Πολιτών με θέμα τις εξελίξεις της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Αιολικού Σταθμού στο Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου, πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Μαΐου με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα «Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου».

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής:

Η επιτροπή του αγώνα «Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου» προσκαλεί όλους και όλες την Κυριακή 15 Μαΐου  και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου Τριταίας στο Σταυροδρόμι Δήμου Ερυμάνθου, ώστε:

Να ενημερωθούμε όλοι για τις εξελίξεις της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Αιολικού στο Σκιαδοβούνι.

Να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις και δράσεις.

Ο Ερύμανθος βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του. Νέες άδειες ξεφυτρώνουν συνεχώς για Αιολικά στις κορυφές, Υδροηλεκτρικά στα ποτάμια και τα ρέματα, Φωτοβολταϊκά στις πλαγιές και τα βοσκοτόπια, απειλώντας με ολοκληρωτική και δίχως επιστροφή αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος όπως το γνωρίζουμε και το ζούμε, προς όφελος μεγάλων κερδοσκοπικών εταιρειών. Η ευρύτερη περιοχή έχει δεσμευτεί στο χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για βιομηχανικού τύπου εγκαταστάσεις με καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, την οικονομική ζωή του τόπου και τις χρήσεις γης.

Σας καλούμε όλους και όλες να συντονίσουμε τις δράσεις μας.

Μόνο η ενημέρωση, η επικοινωνία και η ενεργή- μαζική συμμετοχή Όλων μπορεί να σταματήσει τα σχέδια του ξεπουλήματος της γης, του αέρα και του νερού μας.

Να αποδείξουμε ότι για την περιοχή και τις ζωές μας τον πρώτο λόγο έχουμε εμείς και μια άλλη προοπτική εκτός της τσιμεντοποίησης, της καταστροφής και εγκατάλειψης.

Οι μεθοδεύσεις παραχώρησης το τόπου μας δεν θα περάσουν

Ο Ερύμανθος δεν είναι απλά ο τόπος προέλευσής  μας. Είναι ο τόπος που ζούμε, τόπος προορισμού και έχουμε την υποχρέωση να τον παραδώσουμε αναλλοίωτο στις επόμενες γενιές.

The post Πρόσκληση Συνέλευσης για το αιολικό στο Σκιαδοβούνι first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *