cf80cebfcebbcf8d cebcceb9ceb1 cf80cebfceb9ceb7cf84ceb9cebaceae cf83cf85cebbcebbcebfceb3ceae cf80cebfcf85 cebecf85cf80cebdceac cf84

staurianou cover 1

Γράφει η Αθηνά Μαλαπάνη, φιλόλογος – συγγραφέας

Η ποιητική συλλογή της Μαρίας Πηνελόπης Σταυριανού, “Πολύ”, από τις εκδόσεις Βακχικόν είναι μια εξαιρετικά αξιόλογη ποιητική απόπειρα μιας νεοεναρχόμενης και πολλά υποσχόμενης ποιήτριας που φιλοδοξεί να μας ξυπνήσει πολλά και έντονα συναισθήματα και να θυμηθούμε ξανά τον νεανικό, ζωτικό και παθιασμένο έρωτα.

Η συλλογή αποτελείται από 16 συνοπτικά ποιήματα, γραμμένα σε ελεύθερο στίχο με κοινό θεματικό άξονα τον έρωτα και τον ερωτισμό. Όλα τα ποιήματα είναι γραμμένα σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, με αποτέλεσμα το ύφος να είναι προσωπικό και εξομολογητικό, δημιουργώντας αντίστοιχα μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Η γλώσσα των ποιημάτων είναι μεστή και πυκνή, με έμφαση στα ουσιαστικά και τα ρήματα, μεταδίδοντας έτσι καίρια μηνύματα με άμεσο και ευθύ τρόπο στην ψυχή των αναγνωστών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πρώτα τέσσερα ποιήματα της συλλογής (Α, Β, Γ, Δ) συνδέονται νοηματικά και θεματολογικά. Το ομιλούν ποιητικό υποκείμενο και η συνολική υπόθεση των ποιημάτων φέρνουν στο μυαλό τον χορό της Σαλώμης και τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη Προδρόμου. Με τη μόνη διαφορά ότι υποτιθέμενος Ιωάννης ο Πρόδρομος εμφανίζεται ερωτευμένος με τη Σαλώμη, με την αμαρτία, με την ομορφιά της ζωής και επιθυμεί να την ζήσει στο έπακρο, χωρίς αναστολές ούτε τύψεις. Μια αλλιώτικη εκδοχή της θρησκευτικής ιστορίας, ίσως πιο αληθινή και σίγουρα πιο ανθρώπινη και σαρκική.

Αν θέλετε να ξυπνήσουν τα συναισθήματά σας στο πολύ, επιλέξτε αυτήν την ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Βακχικόν.

The post "Πολύ": Μια ποιητική συλλογή που ξυπνά τα συναισθήματά μας στο… πολύ! appeared first on Vakxikon.gr – Vakxikon.gr Media & Publishing Group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *