cf80ceb5cf81ceaf cebbcebfcf85cebbcebfcf85ceb4ceb9cf8ecebd cebaceb1ceb9 ceb4ceadcebdceb4cf81cf89cebd cf83cf84ceb1 ceb4ceaccf83ceb7 flower

Silly symphony

[Στο ιστολόγιο των ΦτΦ εκτός από οικολογικά, πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα, παρουσιάζουμε βιβλία, ταινίες, εικαστικές παρεμβάσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσεία, πάρκα περιβαλλοντικού και ιστορικού ενδιαφέροντος κ.λπ. με στόχο την ενημέρωση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση. την ψυχαγωγία και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίση των νέων, για τα ανωτέρω θέματα, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, επισκέψεις σε διάφορους χώρους, το παιχνίδι κ.λπ. Με την ομάδα “Λέσχη των ΦτΦ για τα Βιβλία και τις Τέχνες”, που ξεκίνησε τη λειτουργία της από το 2023,  καθώς και με την ομάδα “Νέοι ΦτΦ” προγραμματίζουμε μια σειρά εκδηλώσεων για νέους. Ας παρακολουθήσουμε όμως την ταινία, διάρκειας οκτώ λεπτών… προσεχώς περισσότερα]


Το Flowers and Trees είναι ένακαρτούν Silly Symphonies του 1932 που παρήχθη από τον Walt Disney , σε σκηνοθεσία Burt Gillett , και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους από την United Artists στις 30 Ιουλίου 1932.

Η ταινία σημείωσε εμπορική και κριτική επιτυχία, κερδίζοντας το πρώτο Όσκαρ Καλύτερου Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους .

Το 2021, η ταινία επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική».

Το σενάριο:

Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, τα λουλούδια, τα μανιτάρια και τα δέντρα κάνουν την καλαισθησία τους. Μερικά δέντρα παίζουν μια μελωδία, χρησιμοποιώντας αμπέλια για έγχορδα άρπας και μια χορωδία κοκκινοφόρων. Ξεσπά ένας καβγάς ανάμεσα σε ένα κούφιο δέντρο που μοιάζει με χάλια και ένα νεότερο, υγιέστερο δέντρο για την προσοχή ενός θηλυκού δέντρου. Το νεαρό δέντρο βγαίνει νικηφόρο, αλλά το κούφιο δέντρο ανταποδίδει βάζοντας φωτιά. Τα φυτά και τα ζώα προσπαθούν να σβήσουν ή να αποφύγουν τη φωτιά. Ανοίγοντας τρύπες στα σύννεφα και κάνοντας βροχή, τα πουλιά καταφέρνουν να σβήσουν τη φωτιά, αν και το κούφιο δέντρο χάνεται στις φλόγες αφού πιάστηκε το ίδιο σε αυτές. Στη συνέχεια, το νεαρό δέντρο κάνει πρόταση γάμου στο θηλυκό δέντρο, με μια κάμπια που χρησιμεύει ως δαχτυλίδι, και αγκαλιάζονται καθώς ένα ουράνιο τόξο 12 χρωμάτων σχηματίζεται πίσω τους.

Το άρθρο Περί λουλουδιών και δένδρων στα δάση | Flowers and Trees – Μια ταινία του Walt Disney κινούμενων σχεδίων του 1932 εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *