cf80ceb5cebbcebfcf80cf8ccebdcebdceb7sos 200 ceb1cf8dcebeceb7cf83ceb7 cf83cf84ceb9cf82 ceb5cebdcf84cebfcebbceadcf82 ceb3ceb9ceb1 ceb1cf80

electricity meter px


Ανακοίνωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS σχετικά με τη συνολικότερη κατάσταση που επικρατεί στον ενεργειακό τομέα στη χώρα μας:

Και ενώ η ενεργειακή φτώχεια γίνεται η καθημερινότητα για ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στη χώρα “μπαταρία” της Ευρώπης, εν μέσω συλλογικών αγωγών για την ενέργεια:

Δεν έχουν φορολογηθεί τα υπερκέρδη που αποκομίζουν οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος

Οι εταιρείες αυτές επιδοτούνται από το κράτος και τους φόρους μας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για τον Σεπτέμβριο 2022 “Ακόμη 1.9 δις ευρώ θα οδεύσουν από τα δημόσια ταμεία στις τσέπες των παραγωγών και παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας”. Στο ίδιο πνεύμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ έδωσε μπόνους 60.000 € στον εαυτό του

Δήμοι που επενδύουν σε ενεργειακά αυτόνομα κτήρια, φωτοβολταϊκά σε στέγες και υδροστρόβιλο για την παραγωγή ενέργειας, όπως στο Άργος Ορεστικό και στην περιοχή της Σπερχειάδας, δεν συνδέονται στο κορεσμένο δίκτυο. Δηλαδή οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν προτεραιότητα.

Μάλιστα στην περίπτωση του Άργους Ορεστικού ζητήθηκε η επιστροφή του ΕΣΠΑ που έλαβαν για υλοποίηση αυτών των επενδύσεων με ουσιαστική στόχευση και κοινωνικά κριτήρια, προκαλώντας κατακραυγή που επηρέασε τις εξελίξεις.

Τελικά, ποιος  χρειάζεται ρεύμα για άλλες 6 Ελλάδες;

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS

The post ΠελοπόννηSOS: 200% αύξηση στις εντολές για αποκοπή ρεύματος   first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *