cf80ceb1cf81ceb1cf84ceb5ceafcebdceb5cf84ceb1ceb9 ceb7 ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 ceb1cf86ceb9ceadcf81cf89cebcceb1 cf83cf84cebfcebd ceb9

ekthesi kabanellis


Έως τις 27 Οκτωβρίου παρατείνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση την εικαστική έκθεση «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο»: Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος, που παρουσιάζεται στις γκαλερί της σε συνεργασία με  το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Η έκθεση, που επιμελείται η  ιστορικός τέχνης-αρχαιολόγος, Λουΐζα Καραπιδάκη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του λογοτεχνικού έτους «Ιάκωβος Καμπανέλλης 2022».

Μάλιστα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί μία τελευταία ξενάγηση στην έκθεση, από την επιμελήτριά της. Μαζί της θα είναι και συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αλλά και η κόρη του μεγάλου δημιουργού, Κατερίνα Καμπανέλλη.

Η καλλιτεχνική δημιουργία του Ιάκωβου Καμπανέλλη δεν περιορίζεται μονάχα στην θεατρική συγγραφή, αλλά επεκτείνεται στον κινηματογράφο, την ποίηση, ακόμη και τον πεζό λόγο. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει την ανθεκτικότητα του έργου του και βάσει 4 αξιών που το χαρακτηρίζουν, σύγχρονοι καλλιτέχνες δημιουργούν και συνδιαλέγονται με τις 4 θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας, του έρωτα, της αισιοδοξίας και της ελεύθερης ζωής που ανέδειξε και ύμνησε, προσφέροντάς μας εικόνες και μνήμες υψηλών συγκινήσεων. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει σχετικά: «Η εικαστική έκθεση με θέμα το τετράπτυχο, από το ομώνυμο μονόπρακτο του Ακαδημαϊκού, είναι ένα αφήγημα στηριγμένο σε τέσσερις πτυχές της δημιουργίας του και παράλληλα σε τέσσερις λέξεις-κλειδιά, που απορρέουν από το έργο του: ελευθερία, δικαιώματα, έρωτας, αισιοδοξία. Τέσσερις ομάδες εικαστικών αποδίδουν μία διαφορετική οπτική στο έργο του, με την προσωπική τους καλλιτεχνική ερμηνεία».

Στην έκθεση παρουσιάζονται ακόμα αφίσες θεατρικών και κινηματογραφικών έργων του Καμπανέλλη από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο, ευγενική παραχώρηση της κόρης του μεγάλου δημιουργού, Κατερίνας Καμπανέλλη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:  Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Παυλίνα Βαγιωνή, Γιώργος Γκολφίνος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Νίκος Κόνιαρης, Αφροδίτη Λίτη, Νίκος Μάντζιος, Έλενα Παπαδημητρίου, Σμαράγδα Παπούλια, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Βαγγέλης Ρήνας, Κωνσταντίνα Συλίκου, Ιφιγένεια Σδούκου, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, Ηλίας Χαρίσης

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου- 27 Οκτωβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00, Κυριακή κλειστά

Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Ξενάγηση: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 18:30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες & κρατήσεις για την ξενάγηση: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.grwww.hau.gr/culture

 

 

The post Παρατείνεται η έκθεση-αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση   first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *