cf80ceb1cf81ceb1cf83cebaceb5cf85ceae 23 cf83ceb5cf80cf84ceb5cebcceb2cf81ceafcebfcf85 2022 ceb4ceb9ceb5ceb8cebdceb5ceafcf82 ceb4

23.09.2022

Οι αγώνες για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής συνεχίζονται…. Έχουν τα πάνω και τα κάτω τους…. Ωστόσο συνεχίζονται… Στη χώρα μας πραγματοποιούνται κάποιες δράσεις ωστόσο δεν έχουν συνέχεια και δεν συντονίζονται με τις Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές δράσεις στο βαθμό που θα έπρεπε. Παράδειγμα ή “Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα” την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Ευτυχώς “σώζει” την κατάσταση το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου. [Περισσότερα για το ΚΠΕ Βάμου παρακάτω]

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: Fridays for Future    KLIMA STREIK 

CLIMA 1

Αφίσα Κλίμα 23 09 2022

Όπως προαναφέραμε “Το ΚΠΕ Βάμου” ζώει την κατάσταση. Είναι η μοναδική δράση που έχει κταγραφεί μέχρι σήμερα 21.09.2022, ώρα 09:00 στο χάρτη δράσεων για την κλιματική κρίση. Αντιγράφουμε από την πρόκληση:

“Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να αποστείλουν κατάσταση συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών με αναγραφή του αριθμού μητρώου (ΑΜ) σφραγισμένη και υπογεγραμμένη τον/ην Διευθυντή/ντρια στο kpevamou@gmail.com .

Σκοπός της δράσης αυτής η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Κρίση. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Κρίση, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Κρίση, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 έρχεται ως συνέχεια των μαθητικών και νεανικών κινητοποιήσεων για την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την Κλιματική Κρίση, κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το 2018 από μια 16χρονη μαθήτρια στη Σουηδία, τη Greta Thunberg, κι οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, νέους κι ευαίσθητους πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε στο σχολείο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους καύσωνες, τη σύνδεσή τους με την Κλιματική Κρίση και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Μια ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε λύσεις για το πρόβλημα.”

Η ανάρτηση στο blog ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ ΕΔΩ.

ΚΠΕ ΒΑΜΟΥ ΚΛΙΜΑ

“Το ΚΠΕ Βάμου” σώζει την κατάσταση. Είναι η μοναδική δράση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα 21.09.2022, ώρα 09:00 στο χάρτη δράσεων για την κλιματική κρίση. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους στο ΚΠΕ Βάμου.

 

Το άρθρο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 – Διεθνείς δράσεις για το κλίμα αλλά ποιος ακούει? | Το ΚΠΕ Βάμου μας “σώζει” εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *