cf80ceb1cf81ceaccebdcebfcebcceb7 ceb7 ceb1ceb4ceb5ceb9cebfceb4cf8ccf84ceb7cf83ceb7 cf85ceb4cf81cebfceb7cebbceb5cebacf84cf81ceb9ceba

1666697474659


Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά, ο Aγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Ερυμάνθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεποχωριτών «ο Ερύμανθος» κατήγγειλαν από κοινού στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προσφυγή τους στις 29/9/2022:

1. Παράνομη συγκρότηση και συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος,Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων το οποίο γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ) ισχύος 1,33MW, στη θέση ΤΕΘΡΕΑΣ Δ.Δ. Τριταίας Δήμου Ερυμάνθου στον ποταμό Τεθρέα (Παραπείρος).

2. Παράνομη έκδοση  Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το εν λόγω Υδροηλεκτρικό έργο.

Για τις παραπάνω καταγγελίες καθώς και για τη μη συμμόρφωση του ελληνικού κράτους με την οδηγία πλαίσιο για τα ύδατα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για τη βιώσιμη χρηματοδότηση έργων καθώς και τη στρατηγική της Ε.Ε. για τη βιοποικιλότητα που προτείνει άρση των εμποδίων των ποταμών μέχρι το 2030 και όχι κατακερματισμό τους από υδροηλεκτρικά έργα, ακολούθησε κοινοβουλευτική επερώτηση από τον βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη τη Δευτέρα 24/10/2022.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για τα παραπάνω τονίζοντας ότι αναμένεται  η διερεύνηση του θέματος από την νομική υπηρεσία του ΥΠΕΝ και ότι θα υπάρξει απάντηση έως τις 29 Νοεμβρίου.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά, επισημαίνει: «Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργού ελπίζοντας να μην μαγειρευτεί  η παράνομη συγκρότηση ΠΕΣΠΑ και η εν συνεχεία παράνομη αδειοδότηση του έργου με σχετική τροπολογία ώστε να γίνει νόμιμη».

The post Παράνομη η αδειοδότηση υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Τεθρέα; first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *