cf80ceb1cebcceb2cebfceb9cf89cf84ceb9cebacf8ccf82 cf83cf85cebdcf84cebfcebdceb9cf83cebccf8ccf82 ceb4cf81ceaccf83ceb7cf82 cebaceb1cf84

Αιολικά


Με αφορμή την κινητικότητα εταιρειών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή της Παλιοβούνας, που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των Κατοίκων της Αγίας Άννας, στην πλατεία του χωριού, την Κυριακή 27/8, με τη συμμετοχή πολιτών και από τις γειτονικές περιοχές.

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο 26/8, πάλι στην πλατεία της Αγίας Άννας, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανοιχτή συνάντηση κατοίκων της Αγίας Άννας και πολιτών από τη Λιβαδειά και άλλα χωριά.  Όπως διεξοδικά αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους:

Στο επίκεντρο ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και, κυρίως, η αναζήτηση τρόπων για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάνελ, που μαστίζει όχι μόνο τον Ελικώνα, αλλά ολόκληρο το νομό Βοιωτίας. Κι όλα αυτά, κάτω από το βαρύ κλίμα των συνεπειών της τελευταίας καταστροφικής φωτιάς, της οποίας οι φλόγες δεν έχουν σβήσει καλά-καλά ακόμη.

Οι κάτοικοι της Αγίας Άννας αναγνωρίζουν τις ιδιαίτερες ευθύνες που τους αναλογούν για όσα σχεδιάζονται στην Παλιοβούνα και την περιοχή γύρω από το χωριό. Είναι, ωστόσο, κοινή πεποίθηση όλων όσοι/ες συμμετείχαν ότι αυτά αποτελούν μέρος ενός γενικότερου προβλήματος ολόκληρου του νομού, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μόνο με την πιο πλατιά συνεργασία και δράση όλων των φορέων του νομού.

Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μιας Παμβοιωτικής Συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβρη (16-17/9 ή 23-24/9).

Για την υποστήριξη της συνάντησης συγκροτήθηκε οργανωτική ομάδα, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση το Σάββατο 2/9, στις 8 το βράδυ, στην Αγία Άννα. Καλούνται οι πολίτες, οι επιτροπές αγώνα των χωριών και οι φορείς, που θέλουν να συνδράμουν την ομάδα με τη συμμετοχή τους, να πάρουν μέρος. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση agia.anna@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942984299.

The post Παμβοιωτικός συντονισμός δράσης κατά της επέλασης ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *