cf80ceb1ceb3cebacf8ccf83cebcceb9cebf ceb4ceb9ceb1ceb4ceb9cebacf84cf85ceb1cebacf8c cf83cf85cebdceadceb4cf81ceb9cebf ceb3ceb9ceb1 cf84

angel sanchez


Το Πρόγραμμα Life «Ζωή για τον Ασπροπάρη» διοργανώνει ένα παγκόσμιο συνέδριο στις 8 – 9 Νοεμβρίου του 2022. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του Προγράμματος και στοχεύει στη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας για την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και δεξιοτήτων όσον αφορά στην παρακολούθηση του πληθυσμού του Ασπροπάρη, τον μετριασμό των απειλών, τις ερευνητικές μεθόδους και τις βέλτιστες πρακτικές στις κοινοτικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικά με την κατάσταση του είδους σε όλο το εύρος του, τις καινοτόμες ερευνητικές μεθόδους, τις τρέχουσες απειλές και τις επιτυχημένες μεθόδους διατήρησης που εφαρμόζονται. Επιπλέον,  το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει μεμονωμένες ομάδες συζητήσεων που θα αφορούν συγκεκριμένους μεταναστευτικούς διαδρόμους, και τις εκάστοτε αναπτυσσόμενες απειλές και πρακτικές λύσεις.

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο Vulture News, ενώ επιλεγμένες εργασίες ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε ειδικά τεύχη του Journal of Raptor Research ή του Acta Zoologica Bulgarica.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση αυτού του υπέροχου πουλιού μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν το συνέδριο εδώ.

Ο Ασπροπάρης είναι ένας εμβληματικός γύπας, ένας μετανάστης μεγάλων αποστάσεων, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός μέσα από διάφορους θρύλους και τη συνήθεια του να χρησιμοποιεί πέτρες για να σπάσει τα αβγά της στρουθοκαμήλου. Ωστόσο, έχει χαρακτηριστεί ως “Κινδυνεύον” από την IUCN λόγω της πρόσφατης και εξαιρετικά ταχείας μείωσης του πληθυσμού του στο μεγαλύτερο εύρος κατανομής του. Επιπλέον, αυτό το υπέροχο πτωματοφάγο είδος αντιμετωπίζει διάφορες ανθρωπογενείς απειλές μεγάλης κλίμακας, όπως η μη σκόπιμη δηλητηρίαση, οι σύγκρουση με επικίνδυνες ενεργειακές υποδομές και η άμεση δίωξη. Μέχρι στιγμής  έχουν γίνει εντατικές προσπάθειες έρευνας και διατήρησης σε ορισμένες χώρες, και ως εκ τούτου υπάρχει επείγουσα ανάγκη για καλύτερη διεθνή δικτύωση και ανταλλαγή εμπειριών για τη βελτίωση της κατάστασής του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

The post Παγκόσμιο Διαδικτυακό Συνέδριο για τον Ασπροπάρη first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *