cf80ceb1ceb3cebacf8ccf83cebcceb9ceb1 ceb7cebcceadcf81ceb1 cebcceadcebbceb9cf83cf83ceb1cf82 20 cebcceb1ce90cebfcf85 2023

Archaeological Museum of Heraklion – Bee pendant

[Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece παρουσιάζει για μια ακόμα φορά το  “Χρυσό κόσμιμα των Μαλίων” που αποτελεί μόνιμο έκθεμα στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης.  Το κόσμημα δημιουργήθηκε μεταξύ 1700 – 1800 π.Χ. Περισσότερα στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.]


Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – 20 Μαΐου 2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας γιορτάζεται στις 20 Μαΐου κάθε χρόνο για να επιστήσει την προσοχή στον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη. Παρέχει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών και τους ενδιαφερόμενους πολίτες παντού να προωθήσουν δράσεις που θα προστατεύσουν και θα ενισχύσουν τους επικονιαστές και τους οικοτόπους τους, θα βελτιώσουν την αφθονία και την ποικιλομορφία τους και θα υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της μελισσοκομίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών ρίχνει φως στον βιότοπο των επικονιαστών για να βελτιώσει τις συνθήκες για την επιβίωσή τους, ώστε οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές να μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς ήταν η ημέρα που γεννήθηκε ο Anton Janša, πρωτοπόρος της σύγχρονης μελισσοκομίας. Ο Janša καταγόταν από οικογένεια μελισσοκόμων στη Σλοβενία, όπου η μελισσοκομία είναι μια σημαντική γεωργική δραστηριότητα με μακρόχρονη παράδοση.

Γιορτάζουμε αυτή την ημέρα από το 2018, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Σλοβενίας και του FAO, με την υποστήριξη της Apimondia, που οδήγησαν τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να ανακηρύξει την 20η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας!

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας 2023 είναι η Μέλισσα που ασχολείται με την αγροτική παραγωγή φιλική προς τους επικονιαστές . Έκκληση για παγκόσμια δράση για την υποστήριξη της φιλικής προς τους επικονιαστές γεωργικής παραγωγής και τη σημασία της προστασίας των μελισσών και άλλων επικονιαστών, ιδιαίτερα μέσω πρακτικών γεωργικής παραγωγής που βασίζονται σε στοιχεία .

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

trees for bees thumb orig

Το άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας – 20 Μαΐου 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *