cf80ceaccf84cf81ceb1 cf81ceb5cf83ceb9cf84ceaccebb cf80ceb9ceaccebdcebfcf85 cf84cebfcf85 cebcceb1cf81cf84ceafcebdcebfcf85 cf84ceb9cf81

Μαρτίνος Τιρίμος


Ο  βιρτουόζος, πιανίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μπετοβενιστής και παιδαγωγός,  Μαρτίνος Τιρίμος, έρχεται στην Πάτρα, καλεσμένος της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 και ώρα 21:00 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος, φημίζεται για την ικανότητά του να ζωντανεύει την κλασσική μουσική και η επερχόμενη εμφάνισή του δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση.

 

Στο ρεσιτάλ του στην Πάτρα, θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν και συγκεκριμένα τα εξής:

 

Επτά Χοροί Ländlerische, WoO11
Φαντασία σε σολ ελάσσονα, έργο 77
Σονάτα για πιάνο αρ. 31 σε λα ύφεση μείζονα, έργο 110
Σονάτα για πιάνο αρ. 32 σε ντο ελάσσονα, έργο 111

 

Πληροφορίες

 

Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 21:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος) | 8 ευρώ (φοιτητές και ανέργους)

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (ώρες 10:00-18:00) | Οπτικά Καραμούζης,
Μαιζώνος 92 (ώρες καταστημάτων).

Η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητο να προμηθευτούν εισιτήριο, αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι».

Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

 

Mαρτίνος Τιρίμος

 

Ως παιδί θαύμα, ο Mαρτίνος Τιρίμος διηύθυνε όπερες στα δώδεκά του χρόνια, ενώ στη συνέχεια κέρδισε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στο Μόναχο και τη Γενεύη, γεγονός που οδήγησε σε μια σπάνια διεθνή καριέρα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολλές μεγάλες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Dresden Staatskapelle, η Leipzig  Gewandhaus, η London Symphony Orchestra, η Philharmonia, η Cleveland Orchestra και πολλές άλλες, υπό την διεύθυνση των Simon Rattle, Semyon Bychkov, Roger Norrington, Neville Marriner, Kurt Masur, Kurt Sanderling, John Barbirolli, Adrian Boult και πολλών άλλων κορυφαίων μαέστρων.

Οι πολυάριθμες ηχογραφήσεις του για τις EMI, Warner Classics, Supraphon και άλλες δισκογραφικές εταιρείες περιλαμβάνουν τα πλήρη έργα για πιάνο των Mozart, Beethoven, Debussy και Janacek, τις 21 σονάτες του Σούμπερτ, όπως και Κοντσέρτα για πιάνο των Mozart, Chopin, Brahms, Rachmaninoff και Tippett (με τον Tippett μαέστρο). H πρόσφατη δισκογραφική του έκδοση «Beethoven: Complete Piano Works», τα άπαντα για πιάνο του Beethoven, χαιρετίστηκε ως «το μεγαλύτερο επίτευγμα ηχογράφησης για την 250 επέτειο του συνθέτη» (The Spectator) και ως «ένα συγκλονιστικό λυρικό ταξίδι, στέμμα μιας μοναδικής έκδοσης απάντων» (Artamag).

Έχει πραγματοποιήσει πολλούς μεγάλους κύκλους συναυλιών, στους οποίους ερμήνευσε όλα τα έργα για πιάνο του Mozart, του Beethoven, του Chopin και του Debussy, τα μεγαλύτερα έργα του Schubert και του Schumann, καθώς επίσης και κύκλους με Κοντσέρτα του Mozart και του Beethoven. Η κριτική έκδοση (‘Urtext’) που έχει κάνει για τις 21 σονάτες για πιάνο του Schubert θεωρείται η πιο αυθεντική. Επίσης προσκαλείται συνεχώς για masterclasses σε παγκόσμιο επίπεδο και 12 μαθητές του κέρδισαν τα πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς

The post Πάτρα: Ρεσιτάλ πιάνου του Μαρτίνου Τιρίμου στη Φιλαρμονική first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *