cebf cebccf89ceaccebcceb5ceb8 cf83cf84ceb7cebd cebfcebbcebbceb1cebdceb4ceafceb1

Σύμφωνα με την παροιμία, ο Μωάμεθ πηγαίνει ή δεν πηγαίνει στο βουνό. Η Ολλανδία βουνά δεν έχει, ως γνωστόν, αφού το ψηλότερο σημείο της (στο τριεθνές με τη Γερμανία και με το Βέλγιο, έχω πάει) είναι μόλις 322 μέτρα. Αλλά πηγαίνει ο Μωάμεθ στην Ολλανδία;

muhammadΟ ακροδεξιός ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μπογδάνος, διαγραμμένος από τη Νέα Δημοκρατία και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., που σημαίνει Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής, δημοσίευσε τις προάλλες στο Φέισμπουκ και στο Τουίτερ μια ανάρτηση, που τη βλέπετε στην οθονιά:

Δεύτερο δημοφιλέστερο όνομα στην Ολλανδία για το 2022: Μοχάμεντ. Μέσα σε λίγα χρόνια, έθνη ολόκληρα καταλύονται. Οι «προοδευτικές» κυβερνήσεις και οι ΜΚΟ τελειώνουν τους γηγενείς πληθυσμούς.

Θα αφήσουμε να συμβεί και στην Ελλάδα; Αυτό είναι το μέγιστο ζήτημα στις επόμενες κάλπες.

Εννοεί προφανώς «δεύτερο δημοφιλέστερο όνομα σε νεογέννητα κατά το 2022″, εξάλλου εκεί παραπέμπει και η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, και βεβαίως «σε νεογέννητα αγόρια».

Πολλοί κατηγόρησαν τον ακροδεξιό βουλευτή για παραπληροφόρηση, διότι σε διάφορες ιστοσελίδες τα αποτελέσματα που έβρισκαν ήταν διαφορετικά, και το όνομα Muhammad δεν βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα. Για παράδειγμα, εδώ βλέπουμε ότι τα δέκα δημοφιλέστερα ονόματα που δόθηκαν, στην Ολλανδία, σε νεογέννητα αγόρια, ήταν:

  1. Noah
  2. Liam
  3. Luca
  4. Lucas
  5. Mees
  6. Finn
  7. James
  8. Milan
  9. Levi
  10. Sem

Όχι μόνο δεν υπάρχει πουθενά Muhammad, αλλά πρώτο είναι, όπως και τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, το όνομα Noah, εμφανώς χριστιανικό/εβραϊκό.

Ωστόσο, ο Κ. Μπογδάνος απάντησε παραθέτοντας άρθρο της TRT, στο οποίο δηλώνεται, με καμάρι, ότι το όνομα Muhammad δόθηκε το 2022 σε 671 νεογέννητα αγόρια στην Ολλανδία και έρχεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Noah.

Nα κάνουμε εδώ μια παρένθεση. Όταν κάποιοι διαμαρτύρονται για τις επαναπροωθήσεις που κάνει το Λιμενικό στο Αιγαίο, οι εθνικόφρονες τούς κατηγορούν ότι προωθούν την τουρκική προπαγάνδα. Πρόσφατα, στο Τουίτερ, η εθνικόφρων δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη κατηγόρησε για φορέα τουρκικής προπαγάνδας τον άξιο διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο επειδή ο τελευταίος παρουσίασε ένα βίντεο τουρκικής προέλευσης που έδειχνε επαναπροωθήσεις. Απ’ όσο ξέρω, κανείς δεν κατηγόρησε για προωθητή τουρκικής προπαγάνδας τον βουλευτή Μπογδάνο παρόλο που η TRT είναι, ακριβώς, η τουρκική ραδιοτηλεόραση και ελέγχεται απόλυτα από το καθεστώς Ερντογάν -και παρόλο που, όπως θα δούμε, το επίμαχο άρθρο παρουσιάζει τα δεδομένα κατά τρόπο μεροληπτικό. Τέλος της παρένθεσης.

Αν διαβάσετε το άρθρο της TRT θα δείτε ότι αναφέρει: αν συνδυάσουμε τους διάφορους τρόπους γραφής του ονόματος, ο Muhammad έρχεται στη δεύτερη θέση με 671 νεογέννητα αγοράκια…

Οπότε, αναζήτησα την πρωτογενή πηγή, που δεν είναι άλλη από την SVB, τη Soziale Verkezeringsbank, που θα πει, υποθέτω, Τράπεζα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ίσως να τη λέγαμε Κοινωνικής Πρόνοιας) και που είναι ο κρατικός οργανισμός που πληρώνει τα επιδόματα τέκνων. Ο οργανισμός αυτός κάθε Ιανουάριο δημοσιεύει στον ιστότοπό του την καταγραφή των ονομάτων των νεογέννητων της προηγούμενης χρονιάς, και η δημοσίευση για το 2022 είναι εδώ.

Ομολογώ πως ζήλεψα που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, ότι δεν έχουμε ανάλογο στατιστικό εργαλείο να ξέρουμε ποια ονόματα δίνονται στα νεογέννητα ελληνάκια. Βέβαια, στην Ελλάδα η ονοματοδοσία δεν είναι υποχρεωτική και συχνά η βάπτιση αργεί πολύ, οπότε ζήλεψα επίσης το ότι τα ολλανδάκια παίρνουν όνομα σχεδόν αμέσως μόλις γεννηθούν, με απλή δήλωση των γονέων στον δήμο -αν και αυτό το ήξερα, διότι έτσι γίνεται και στο Λουξεμβούργο, και έτσι είχα κάνει με τις κόρες μου (η προθεσμία, αν θυμάμαι, ήταν 5 μέρες μετά τη γέννηση).

Ζήλεψα ακόμα που οι Ολλανδοί μπορούν να δώσουν ό,τι όνομα θέλουν στο παιδί τους και όποιον τύπο ονόματος θέλουν, εννοώ ότι δεν υπάρχει μία επίσημη μορφή του ονόματος, ας πούμε Ιωάννης. Δέχονται και Γιάννης, και Γιάνης, και Τζώνης κτλ.

Μπορείτε να παίξετε με τα δεδομένα του ιστότοπου, πχ να κάνετε αναζήτηση ονομάτων ή να δείτε τα ονόματα με αλφαβητική σειρά ή με σειρά μεγέθους κτλ. Βέβαια είναι στα ολλανδικά, αλλά δεν χρειάζεται να τα ξέρετε, ενώ σημειώνω ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν εμφανίζονται τα ονόματα που αντιστοιχούν σε λιγότερα από 25 παιδιά μέσα στον χρόνο, ίσως για να μη στοχοποιείται το παιδάκι που οι γονείς του το ονόμασαν Σουλπίκιο ή Αγαθοδαίμονα.

Λοιπόν, με βάση την πρωτογενή πηγή, τα 10 πρώτα αγορίστικα ονόματα μέσα στο 2022 ήταν:

  1. Noah 871 νεογέννητα
  2. Liam  666
  3. Luca  664
  4. Lucas 652
  5. Mees  621
  6. Finn   596
  7. James 594
  8. Milan  591
  9. Levi     585
  10. Sem    582

Και αν κάνουμε αναζήτηση στο γράμμα Μ βρίσκουμε 5 γραφές του Muhammad με τις εξής αντίστοιχες συχνότητες:

Mohammed 247
Mohamed     175
Mohammad    81
Muhammed 94
Muhammad 74

Άμα τα προσθέσουμε το άθροισμα βγαίνει πράγματι 671, όπως αναφέρει και το άρθρο του TRT που επικαλέστηκε ο αναμεταδότης της τουρκικής προπαγάνδας βουλευτής Μπογδάνος.

Χωρίς την πρόσθεση, το Mohammed έρχεται στην 51η θέση, και τα άλλα ακόμα πιο κάτω.

Αλλά να μη βιαστούμε ν’ απονείμουμε στον Μωάμεθ και τις παραφυάδες του το αργυρό μετάλλιο, διότι δεν είναι δίκαιο την ομαδοποίηση να την κάνουμε μόνο για τον Μωάμεθ, πρέπει να την κάνουμε και για τα άλλα ονόματα. Αλλιώς συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Το TRT μπορεί να ενοποίησε μεροληπτικά μόνο τις παραλλαγές του Muhammad, διότι έχει σκοπό να κάνει προπαγάνδα, ο Μπογδάνος μπορεί να αναμετέδωσε την τουρκική προπαγάνδα διότι θέλει να κάνει ξενοφοβική προπαγάνδα, αλλά εμείς που δεν κάνουμε προπαγάνδα μπορούμε να το ψάξουμε παραπέρα.

Κι έτσι, ήδη από την πρώτη δεκάδα των ονομάτων βλέπουμε ότι στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Lucas με 664 νεογέννητα, και στην τέταρτη ο Luca με 652, που εμφανώς είναι παραλλαγές του ίδιου ονόματος -ενώ υπάρχουν ακόμα οι: Luuk 518, Lukas 146, Luka 123, Luc 112, Luke 75. Όλοι μαζί οι Λουκάδες φτάνουν τους 2190, αν δεν έκανα λάθος στη σούμα, δηλαδή κονιορτοποιούν και τον Νώε και τον Μωάμεθ.

Ούτε χάλκινο δεν παίρνει ο Μωάμεθ όμως διότι έχουμε τους Ματθαίους: Matteo 127, Matthias 62, Matthijs 56, Matthew 34, Mats 335, Mateo 128, Mathias 29, Matz 28, Mathis 27, Mads 50. Όλοι μαζί, 876 αν δεν έχω κάνει λάθος.

Αλλά και ο Liam (666) έχει και την παραλλαγή Lyam (47), οπότε με 713 ξεπερνάει τους Μωάμεθ.

Πάνω από 700 βγαίνουν και οι Sam/Samuel κτλ, ενώ δεν αποπειράθηκα καν να μετρήσω τις πάμπολλες παραλλαγές των James, Jacob κτλ. ούτε βεβαίως των 45 Γιάννηδων (υπάρχουν και 37 Yanis, αλλά μάλλον δεν είναι ελληνάκια).

Προσθήκη: Βρέθηκε φίλος που μέτρησε ότι James + Jacob + Jack = 1007, άρα ο Μωάμεθ πέφτει κι άλλο στην κατάταξη.

Aν λοιπόν ενοποιησουμε όλα τα ονόματα και όχι μόνο το όνομα Muhammad όπως μεροληπτικά κάνει η TRT (και αναμεταδίδει ο Μπογδάνος), θα δούμε ότι πρώτο έρχεται το όνομα Λουκάς, και ακολουθούν Ματθαίος, Νώε, Λάιαμ, Σαμ, ενώ ο Μωάμεθ τελικά μπορεί να μη μπαίνει ούτε στην εξάδα.

Επομένως, φέικ νιουζ διαδίδει η TRT όταν βγάζει δεύτερο όνομα στα νεογέννητα αγόρια της Ολλανδίας το όνομα Muhammad. Και φέικ νιουζ αναμεταδίδει ο βουλευτής Κ. Μπογδάνος, κι ας μην τον έχουν περιλάβει τα Hellenic Hoaxes, ούτε η εθνικόφρων δημοσιογράφος Β. Σιούτη για αναμετάδοση τουρκικής προπαγάνδας.

Και βέβαια, ανεξάρτητα από το όνομα Muhammad, αν περιεργαστούμε τον πίνακα των ονομάτων, αγοριών και κοριτσιών, καθόλου δεν προκύπτει η εντύπωση που θέλουν να υποβάλουν οι κινδυνολόγοι, ότι δηλαδή υπάρχει κατακλυσμός από αραβικά/μουσουλμανικά ονόματα.

Εστω όμως ότι το όνομα Μοχάμεντ ήταν πράγματι δεύτερο στα νεογέννητα ολλανδάκια. Γιατί άραγε να σημαίνει αυτό ότι το ολλανδικό έθνος κινδυνεύει να καταλυθεί ή και έχει καταλυθεί; Ότι οι «γηγενείς πληθυσμοί τελειώνουν» -και μάλιστα ότι τους τελειώνουν οι «προοδευτικές κυβερνήσεις» και οι ΜΚΟ;

Αλλά βέβαια τις τελευταίες δεκαετίες η Ολλανδία είχε μια σειρά από κυβερνήσεις -ο ακροδεξιός βουλευτής τις θεωρεί όλες ίδιες («προοδευτικές» με δικά του τα εισαγωγικά) επειδή επιλέγει να τοποθετηθεί στο άκρο δεξιό του φάσματος, διότι εκεί ελπίζει να ψαρέψει περισσότερα ψηφαλάκια.

Είναι όμως παράδειγμα προς αποφυγήν η Ολλανδία; Χωρίς να λέω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση ή ότι όλες οι πτυχές της ζωής στην Ολλανδία είναι αξιοζήλευτες, δεν τα έχουν καταφέρει και τόσο άσχημα οι Κατωχωρίτες. Και ποιος λέει ότι σβήνει ή «καταλύεται» (κατά τη μπογδάνειο ορολογία) το ολλανδικό έθνος; Ο πληθυσμός της χώρας αυξάνεται συνεχώς, έστω και με μειούμενους ρυθμούς, πάντως αυξάνεται.

Ούτε φοβούνται την Ολλανδία οι νέοι μας, που σπεύδουν να δουλέψουν εκεί -και, κακά τα ψέματα, να μείνουν εκεί, οι περισσότεροι, εφ’ όρου ζωής και τα παιδιά τους να γίνουν Ολλανδοί πολίτες, με διπλή έστω ιθαγένεια.

Μας φοβίζει ότι θα γίνουμε σαν την Ολλανδία ο Μπογδάνος, αλλά επειδή ακριβώς δεν έχουμε γίνει σαν την Ολλανδία ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε στην τελευταία απογραφή, όπως μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, κι αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, κι αν δεν γίνουμε λιγάκι σαν την Ολλανδία το 2050 θα έχουν απομείνει 6-7 εκατομμύρια Έλληνες, οι μισοί γέροι.

Και τότε ποιος θα πληρώνει τη σύνταξη του κ. Μπογδάνου;

https://nltimes.nl/2023/01/05/emma-noah-sam-popular-names-dutch-children-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *