cebfceb9 ceb4cf8dcebf cf80cf81cf8ecf84ceb5cf82 ceb5cebecf89cf83cf84cf81ceb5cf86ceb5ceafcf82 cebaceb1ceb9 cf80cebfcebbcf85ceb8ceb5cebc

NFGR ΦΤΦ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ πραγματοποίησε 34 δράσεις Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού – Εκαιδευτικού – Ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος το 2023. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται ανακοινώσεις, ψηφίσματα, αιτήματα, καταγγελίες, συμμετοχή σε διαβουλεύσεις, συμμετοχές σε δίκτυα –  ημερίδες κλ.π.

Όλες οι δράσεις/ εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δωρεάν.

Για το 2024 έχουμε προγραμματίσει 28 εξωστρεφείς δράσεις/ εκδηλώσεις  οι περισσότερες εκ των οποίων θα είναι πολλαπλές που θα βασίζονται σε ένα θέμα.

Αρκετές από τις δράσεις θα είναι πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, με αφορμή τα 50 χρόνια από την πτώση τη χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Και για το 2024 οι δράσεις θα είναι δωρεάν, με την ευγενική παράκληση για εθελοντική ενίσχυση του σωματείου με μικροποσά της τάξης 2-10 Ευρώ.


ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΠΝΥΚΑ

[Φωτ. αρχείου: Πνύκα.  Από την εκδήλωση, επίσκεψη, ξενάγηση στο Λόφο του Φιλοπάππου που οργάνωσαν οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ στις 5 Μαρτίου 2017]

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 | Ώρα 10:30 | Διάρκεια περίπου δύο ώρες | Τόπος συνάντησης: Προαύλιο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Θησείου. https://maps.app.goo.gl/qB2eL2dCi7bxZ7wi8 

ΘΕΜΑ: “Φιλοσοφικός, Ιστορικός  Περίπατος γύρω από την Πνύκα”. Μία φιλοσοφική και ιστορική περιήγηση στους χώρους γύρω από την Πνύκα όπου συναντήθηκε η φιλοσοφία με τη δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα.

Εισηγητής: Ο δρ. Φιλοσοφίας Αλέξανδρος Σχισμένος.

[Περισσότερες πληροφορίες  για συμμετοχή στην εκδήλωση προσεχώς. Αριθμός συμμετεχόντων το ανώτερο μέχρι 35 άτομα]


RS LXMBRG ΦΥΣΗ NATURE

«…τα φυλλοκάρδια μου το ξέρουν πως ανήκω περισσότερα στα πουλιά παρά στους «συντρόφους» μου…» (2 ΜαΪου 1917 – Γράμμα από τη φυλακή του Μπρόνκε.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 | Ώρα 7:00μμ | Διάρκεια περίπου δύο ώρες | Τοποθεσία: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα Μερκούρη”, Ηρακλειδών 66, Θησείο.

ΘΕΜΑ: “Η Ρόζα Λούξεμπουργκ και η Φύση”. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ, η οποία δολοφονήθηκε στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου 1919, μαζί με τον Καρλ Λίμπνεχτ, δεν ήταν μόνο μια μεγάλη  επαναστάτρια και θεωρητικός του σοσιαλισμού. Είχε σπουδάσει Βοτανολογία και άλλες φυσικές και πολιτικές επιστήμες, διατηρούσε φυτολόγιο HERBARIOUM κ.λπ. – αυτή είναι η άγνωστη πλευρά της την οποία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε.

Στην εκδήλωση θα διαβαστούν από ηθοποιούς  αποσπάσματα από τα “Γράμματα από τη Φυλακή”, μουσική και τραγούδια με θέμα τη Ρ.Λ. κ.λπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν έχει ξαναγίνει παρόμοια εκδήλωση στην Ελλάδα με κύρια αναφορά τη σχέση της Ρ.Λ. με τη φύση. Ως εκ τούτου, η εκδήλωση, καθώς και τα υλικά που θα κυκλοφορήσουν, πριν και μετά την εκδήλωση, θα αποτελέσουν στοιχεία αναφοράς για μελλοντικούς ερευνητές.

[Περισσότερες πληροφορίες αρχές Φεβρουαρίου 2024]

Το άρθρο Οι δύο πρώτες εξωστρεφείς και πολυθεματικές εκδηλώσεις/ δράσεις των ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 04.02.2024 & 06.03.2024 εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *