cebeceb5cf83cebacebfcf85cf81ceb9ceacceb6cf89 cf83cf84ceb9cf82 cf83cebacebfcf85cf81ceb9ceadcf82 10cebfcf82 ceb1ceb3cf8ecebdceb1

ΞεΣκουριάΖω στις Σκουριές - 10ος αγώνας ορεινού τρεξίματος


Ένα από τα πλέον καθιερωμένα αγωνιστικά ραντεβού επιστρέφει και το 2023. Το ΞεΣκουριάΖω κλείνει 10 χρόνια και επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου δίνει το 10ο ραντεβού στην πλατεία της Μεγάλης Παναγιάς για τους Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος στο όρος Κάκαβος. Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές:

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» είναι και φέτος αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού που απειλεί το βουνό, τα νερά, τις ζωές των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής.
Η διοργάνωση πλέον αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινού Τρεξίματος (ITRA) ενώ ο αγώνας των 24km έχει ενταχθεί τόσο στην βαθμολογία της ITRA (1 – ITRA Point) όσο και της UTMB Index. Ο αγώνας των 12.5km που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά, μετατρέπεται σε 14km, με αυξημένο ποσοστό κίνησης εντός του δικτύου μονοπατιών, ενώ αποτελεί επίσης αναγνωρισμένο αγώνα από την ITRA. Και οι δύο αγώνες αποτελούν κομμάτι της ITRA National League. Παράλληλα, την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο καθιερωμένος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5km γύρω από το χωριό Μεγάλη Παναγία.

Το μεσημέρι, αμέσως μετά τις απονομές των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με την παραδοσιακή μπάντα δρόμου Δρομολάγνοι στην πλατεία του χωριού.

Αυτά τα 10 χρόνια έχουμε ζήσει σημαντικές στιγμές και εμπειρίες με ανθρώπους από κάθε γωνιά της χώρας. Σκοπός μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η σωτηρία του περιβάλλοντος, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους/ες και για πάντα.

Εκκίνηση Αγώνα 24km (+1200m): 10:00 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες αγώνα 24km

Εκκίνηση Αγώνα 14km (+560m): 11:30 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες αγώνα 14km

Εκκίνηση Αγώνα 5km: 11:15 π.μ.
Αναλυτικές πληροφορίες αγώνα 5km

ΞεΣκουριάΖω: www.xeskouriazo.gr | facebook | instagram | xeskouriazorace@gmail.com

The post ΞεΣκουριάΖω στις Σκουριές – 10ος αγώνας ορεινού τρεξίματος first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *