cebdceadcebcceb5cf83ceb9cf82 cebaceb9cebdceb4cf85cebdceb5cf8dcebfcf85cebd cf84ceb1 ceb6cf8eceb1 cf83cf84cebfcebd ceacceb3ceb9cebf ceba

cat pxb


Ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» σχετικά με τα ζώα που κινδυνεύουν στον Άγιο Κοσμά από τις κατεδαφίσεις για το έργο στο παλιό Ελληνικό:

Ποια άλλη χώρα στην Ευρώπη θα διανοείτο να βάλει τις μπουλντόζες σε ένα χώρο, όπου ζουν πολλές εκατοντάδες ζώα της ήμερης και άγριας ζωής; Απλώς καμία. Δυστυχώς η Ελλάδα, πρώτη στις κακοποιήσεις ζώων, όχι μόνο από πολίτες
αλλά φευ και από την ίδια τη Πολιτεία, διανοήθηκε το αδιανόητο.

Τα μηχανήματα κατεδάφισης στον Άγιο Κοσμά, όπου πρόκειται μαζί με το παλιό Ελληνικό να κατασκευαστεί ένα “τσιμεντένιο μητροπολιτικό πάρκο” έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες τους, ενώ ήδη έχουν βρεθεί σκοτωμένα ζώα είτε μέσα στο χώρο του Αγίου Κοσμά είτε εκτός, όπως στις ράγες του τραμ στη προσπάθειά τους και το πανικό τους για να σωθούν, όπως μας ενημερώνουν εθελοντές της περιοχής.

Χαρακτηριστική της πρωτοφανούς αδιαφορίας για τις ζωές τόσων ζώων που χρόνια ζουν εκεί, σιτίζονται εκεί, ποτίζονται εκεί, ήταν η απάντηση ενός αρμοδιοανεύθυνου σε ερώτηση εθελοντών, πώς θα ταΐζουν και θα παρέχουν νερό στις πάνω από 150 γάτες, που ζουν στην αχανή έκταση του Αγίου Κοσμά, που πλέον είναι περίκλειστος και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος ήταν: “Μη τις ταΐζετε για να φύγουν” χωρίς καν να συναισθάνονται τι σημαίνει αυτό για ένα ζώο.

 

Σε διαδικτυακή σύσκεψη στελεχών της Ομοσπονδίας με εθελοντές που φροντίζουν τα ζώα αυτά αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

1. Να σταλεί επιστολή και να γίνει συνάντηση, όσο το δυνατόν συντομότερα, με την Εισαγγελέα Ζώων Αθήνας και Πειραιά.
2. Να σταλεί επιστολή και να γίνει συνάντηση, όσο το δυνατόν συντομότερα, με την αρμόδια Αντεισαγγελέα Α.Π.
3. Να σταλεί επιστολή και να γίνει συνάντηση όσο το δυνατόν συντομότερα με την αρμόδια της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων του ΥΠΕΣ.
4. Να εκδοθεί το παρόν Δελτίο Τύπου και να ενημερωθούν τα ΜΜΕ.
5. Να γίνει έκκληση προς τους φιλόζωους πολίτες της Αττικής να φιλοξενήσουν ή υιοθετήσουν από μία γάτα.
6. Και φυσικά να επικοινωνήσουμε προφορικά και γραπτά με τους αρμόδιους της Εταιρίας Lamda Development, τους οποίους γνωρίζουμε από τη πρώτη φάση των εργασιών στο Ελληνικό το 2020.

Βεβαίως δε γίνεται να μην στηλιτεύσουμε με ιδιαίτερα οξύ τόνο, εκτός από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, και τους Δήμους Ελληνικού κ Αλίμου, που αδιαφόρησαν προκλητικά στις εκκλήσεις των εθελοντών τα τελευταία χρόνια για πρόνοια ασφαλούς απομάκρυνσης και υιοθεσίας των γατών σε βάθος χρόνου, για να μη συμβεί αυτό που συνέβη το 2020 στη κατεδάφιση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και ήδη εκτυλίσσεται
τώρα και στον Άγιο Κοσμά.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι η απομάκρυνση συγκεκριμένων ζώων της άγριας ζωής, που ζουν στη περιοχή αυτή, έχει ξεκινήσει, έχει μεν τις δυσκολίες της αλλά ευτυχώς αυτές απομάκρυνσής είναι εξαιρετικά λιγότερες από αυτή των γατών.

Οι εθελοντές και η Ομοσπονδία απευθύνουν έκκληση στους πολίτες, που ασχολούνται με τη προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, να ανοίξουν τα σπίτια τους φιλοξενώντας ή υιοθετώντας από μία γάτα, στη δε περίπτωση αυτή μπορούν να απευθύνονται γραπτά στο μέιλ της Ομοσπονδίας info@nemesisnaturepf.gr , αφήνοντας στοιχεία επικοινωνίας είτε στο τηλ . 694 636 7136 κα Σακελλαράκη.

The post Νέμεσις: Κινδυνεύουν τα ζώα στον Άγιο Κοσμά από τις κατεδαφίσεις first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *