cebccf80cebfcf81ceb5ceaf ceb7 cf80cebfceafceb7cf83ceb7 cebdceb1 cebcceb1cf82 cebfceb4ceb7ceb3ceaecf83ceb5ceb9 cf83cf84ceb7cebd ceb1cf85

stergios cover fb

Γράφει η Αθηνά Μαλαπάνη, φιλόλογος – συγγραφέας

Η νέα ποιητική συλλογή Αυτεπίγνωσης επίμετρο του Στέργιου Φωτόπουλου από τις εκδόσεις Βακχικόν αποτελεί ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό πόνημα, μια ώριμη ποιητική γραφή που πράγματι μπορεί να τροφοδοτήσει τον αναγνώστη με προβληματισμούς και προσωπικά ερωτήματα, οδηγώντας τον στο πολυπόθητο γνώθι σαυτόν.

Τα ποιήματα είναι γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο, καθώς ένα ποιητικό υποκείμενο προβάλλει τις προσωπικές του σκέψεις και τα δικά του βιώματα. Η ποιητική συλλογή θα μπορούσε να διακριθεί σε δύο μέρη, τα ποιήματα μέχρι το Αυτεπίγνωσης επίμετρο και τα υπόλοιπα μετά από αυτό. Στα πρώτα ποιήματα, το ποιητικό υποκείμενο βιώνει τις προσωπικές του αναζητήσεις και απογοητεύσεις. Ο έρωτας, οι δυσκολίες των ανθρώπινων σχέσεων, η μοναξιά, οι εσωτερικές αναζητήσεις κυριαρχούν στα ποιήματα της πρώτης ενότητας. Στη δεύτερη ενότητα, ο ποιητής παρουσιάζει τον ήρωά του να έχει αποκτήσει πλέον την αυτεπίγνωσή του, να χαλιναγωγεί τα συναισθήματά του, να επαναπροσδιορίζει τους στόχους του και τη ζωή του, τις δράσεις και τις αντιδράσεις του.

Ο ποιητής γράφει σε ελεύθερο στίχο, με απλή και λιτή γλώσσα, στην οποία κυριαρχούν τα ρήματα και τα ουσιαστικά, με απόρροια τη μεστότητά της. Η μεστότητα δεν περιορίζεται στη γλωσσική έκφραση, αλλά και στα νοήματα. Μέσα από έναν μικρό αριθμό λέξεων και σε πολλές περιπτώσεις και αντιθέσεων, ο ποιητής εκφράζει τους βαθύτερους στοχασμούς και τις αναζητήσεις του. Όλα αυτά αποδεικνύουν τη μαεστρία του ποιητή στη χρήση της γλώσσας, αλλά και της γενικότερης ποιητικής τεχνικής του.

Αν έχετε προσωπικές αναζητήσεις, αν θέλετε να διερευνήσετε τα συναισθήματά σας, μην διστάσετε. Η ποιητική συλλογή Αυτεπίγνωσης επίμετρο από τις εκδόσεις Βακχικόν είναι για εσάς! Μην την χάσετε!

The post Μπορεί η ποίηση να μας οδηγήσει στην αυτεπίγνωση; appeared first on Vakxikon.gr – Vakxikon.gr Media & Publishing Group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *