cebcceb9ceb1 cf83ceb7cebcceb1cebdcf84ceb9cebaceae cebdceafcebaceb7 cf83cf84ceb7cebd cebaceb1cf81cf85cf83cf84ceafceb1

Αιολικά


Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ ) σχετικά με την κατάργηση εξ’ ολοκλήρου αιολικού στη θέση Δίστρατα:

Μια μεγάλη νίκη όλων αυτών που αγωνίζονται στην Νότια Καρυστία κόντρα στην αδράνεια και την απελπισία .
Πετύχαμε με μεγάλο αγώνα την κατάργηση ολόκληρου του αιολικού σταθμού στη θέση Διστρατα , 3 ανεμογεννητριών στη θέση Πλάτανος και μιας ανεμογεννήτριας στη θέση Λιαπουρθι.

Με αισιοδοξία προχωράμε στην κατάργηση όλου του έργου της DMX που αφορά αιολικά στις θέσεις Ρίζα, Τρίκορφο, Πλάτανος, Λιαπουρθι, Άγιοι Απόστολοι και Άγιοι Ταξιάρχες Δήμου Καρύστου .

Δυστυχώς το ΥΠΕΝ παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ (Μονάδας Διατήρησης Προστατευόμενων Περιοχών Σκύρου και Εύβοιας) , προχώρησε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των υπόλοιπων ανεμογεννητριών αυτού του καταστροφικού έργου για το φυσικό περιβάλλον και τις παραδοσιακές παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής.

Προχωράμε στην προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ μαζί με τον Δήμο Καρύστου ζητώντας ακύρωση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για ολόκληρο το έργο που αν γίνει θα βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στην υποβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας.

Η Πληγωμένη Νότια Καρυστία δεν αντέχει άλλες μαχαιριές

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ)

The post Μια σημαντική νίκη στην Καρυστία first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *