cebbcf8cceb3cebfcf82 cebaceb1ceb9 cf87cebfcf81cf8ccf82 cf81ceb5cf83ceb9cf84ceaccebb cf80ceb9ceaccebdcebfcf85 cf84cebf

logos kai xoros


«Λόγος και Χορός» Το  Ρεσιτάλ πιάνου του Σταύρου Δρίτσα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στις  20:30 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με σημεία αναφοράς της πιανιστικής γραφής, κυρίως της εποχής του ρομαντισμού, ο Σταύρος Δρίτσας εξερευνά έργα εμπνευσμένα από διάφορους χορούς της Ευρώπης, συνθέσεις που έχουν ακουμπήσει σε λογοτεχνικές μορφές όπως η ραψωδία, η μπαλάντα, καθώς και μεταγραφές από όπερες.

 

Πληροφορίες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ώρα ρεσιτάλ: 20:30 – 21:30

Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ

Προπώληση: thf.liknoss.com

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη,  Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα | Οδηγίες Πρόσβασης στο Google Maps

 

Πρόγραμμα

Πρώτο μέρος 

Bach: Γαλλική Σουίτα σε Σολ μείζονα, BWV 816
I. Allemande
II. Courante
III. Sarabande
IV. Gavotte
V. Burrée
VI. Gigue

Brahms: Ραψωδίες, Op.79
I. Σι ελάσσονα
ΙΙ. Σολ ελάσσονα

Hadjidakis: Ιωνική Σουίτα, Op.7
I. Suite
II. Sarabanda
III. Scherzo
IV. Aria
V. Danza

Liszt: Παραφράσεις στο «Rigoletto», S.434

Δεύτερο μέρος

Bellini/Thalberg: Casta Diva, Op.70

Liszt: Totentanz: Παραφράσεις στο θέμα «Dies Irae», S.525

Chopin: Μαζούρκες για πιάνο
– A minor, Op.67 no.4 3
– C# minor, Op.63 no.3 2
– A minor, Op.17 no.4 4
– C# minor, Op.50 no.3 4

Chopin: 4η Μπαλλάντα σε Φα ελάσσονα, Op.52

 

Σταύρος Δρίτσας

Ο Σταύρος Δρίτσας καθιερώνεται διεθνώς ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σολίστ πιάνου της γενιάς του. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ κι ως σολίστ με ορχήστρες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Κύπρο, Λετονία και Ρωσία, σε αίθουσες του Κρατικού Ωδείου Tchaikovsky της Μόσχας, Barbican Centre, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Royal AlbertHall, Πανεπιστήμιο της Βόννης, Θέατρο Ολύμπια, Παλάτι των Ιπποτών της Αμβέρσας, Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Λετονίας, TeatroSperimentale της Ancona.

Η φετινή σεζόν συμπεριλαμβάνει το ντεμπούτο του στον Καναδά με την TorontoSinfonia καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τη Steinway& Sons, ρεσιτάλ σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και εμφανίσεις στην Κίνα ως επισκέπτης καθηγητής της Σχολής Menuhin. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Δωματίου του Covent Garden, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Magna Carta Sinfonia, και τη Sinfonietta Αθηνών, ενώ διευθύνει συχνά από το αναλόγιο την ορχήστρα εγχόρδων City of London Soloists, της οποίας είναι Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Οι City of London Soloists αποτελούνται από τους καλύτερους νέους μουσικούς του Λονδίνου και μέσα από πρωτότυπα προγράμματα και καινοτόμες ιδέες, επιχειρούν να διευρύνουν το κοινό της κλασικής μουσικής καθώς και το έρεισμα της στη σύγχρονη, πολυδιάστατη κοινωνία. Έχοντας ήδη κερδίσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer απένειμε στο Σταύρο Δρίτσα το Βραβείο Νέου Σολίστ για τη μέχρι τώρα παρουσία του στο μουσικό στερέωμα. Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ασχολείται ενεργά με τα έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Το 2023 σημαίνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία, με τα άπαντα πιανιστικά έργα του Βρετανού συνθέτη Ronald Corp. Εκτός σκηνής, έχει ηχογραφήσει Bach, Beethoven, Schubert και Chopin για το BBC Radio 3, το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και τη Ραδιοφωνία της Λετονίας. Γεννημένος το 1996, ο Σταύρος Δρίτσας σπούδασε στη Schola Cantorum των Παρισίων (Diplome Superieur) με την Αγάθη Λεϊμονή και το Guild hall School of Music and Drama του Λονδίνου (BMus and MMus in Performance) με τη Lucy Parham.

The post «Λόγος και Χορός» – Ρεσιτάλ πιάνου του Σταύρου Δρίτσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *