cebacf85cf81ceb9ceb1cebaceb7 12 cebcceb1cf81cf84ceafcebfcf85 cf83cf84ceb9cf82 1 cebc cebc cf80cebfcf81ceb5ceafceb1 cf83cf84ceb7

SOSTE

[Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία μνήμης για τον Ιάσονα που διοργανώνει ο σύλλογος SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ/ SOSTE [ΕΔΩ]. Περισσότερες αναρτήσεις στον ιστότοπο των ΦτΦ για την Οδική Ασφάλεια ΕΔΩ]


ΚΥΡΙΑΚΉ ΣΤΙΣ 1 μ.μ.
Πορεία στη Μνήμη του Ιάσονα που σκοτώθηκε έξω απ τη Βουλή
Αθήνα – Λεωφόρος Αμαλίας (Στύλοι Ολυμπίου Διός)

[EVENT ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ]

12 Μαρτίου 2021: Μπροστά στη Βουλή ο 23χρονος οδηγός μηχανής Ιάσονας Λαλαούνης τραυματίζεται θανάσιμα από οδηγό ΙΧ, αστυνομικό της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, συνοδό της Ντ. Μπακογιάννη, που παραβιάζοντας κάθε κανόνα του ΚΟΚ, αλλά και τις ειδικές ρυθμίσεις που θέσπισαν για τον εαυτό τους οι βουλευτές επιχείρησε να εισέλθει παράνομα στο προαύλιο του κοινοβουλίου.

Δύο χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πολλαπλές παραβάσεις στο ίδιο σημείο από τους ίδιους δράστες συνεχίζονται.
Αλλά και σ ολόκληρη τη χώρα από τροχαία εγκλήματα εξακολουθούν να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους πάνω από 700 άνθρωποι ενώ χιλιάδες τραυματίζονται σοβαρά.

Καμία αλλαγή, καμία πολιτική πρόληψης οι χαμένες και κατεστραμμένες ζωές αποτελούν μέρος της κανονικότητας.
Μέρος της ίδια κανονικότητας αποτελεί και η πλήρης υποστήριξη των δραστών από τις πολιτικές και δικαστικές αρχές.
Αμέλεια. Αμέλεια. Αμέλεια.

Όσες παραβάσεις και να έχουν κάνει οι δράστες, η δίωξη τους θα είναι για πλημμέλημα. Κανείς δεν θα πάει φυλακή, ούτε για μια μέρα, από κανένα δεν θα αφαιρεθεί καν η άδεια οδήγησης.

Σ αυτό το πλαίσιο και ο φόνος του Ιάσονα, που όλη η Ελλάδα είδε και ξαναείδε σε βίντεο, που είδε τι πραγματικά συνέβη, βαφτίστηκε «ανθρωποκτονία από αμέλεια» από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Θα ρίξουμε άπλετο φως ακούσαμε τότε.

Το ίδιο ακούμε και τώρα μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους θέτοντας για πρώτη φορά σαν πρόταγμα την ασφάλεια στις μετακινήσεις. Ζητάνε παράλληλα την απόδοση ευθυνών, όχι στον τελευταίο τροχό της αμάξης αλλά στο σύνολο των εμπλεκομένων θεσμών και προσώπων. Λένε αυτό που λέγαμε πάντα: πως δεν έχουμε να κάνουμε με ατυχήματα, με κάποια αμέλεια, με την κακιά ώρα αλλά με ένα μεθοδευμένο, επαναλαμβανόμενο, ατιμώρητο έγκλημα.
Οι ένοχοι θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή. Ούτε καν τα ονόματα των θυμάτων δεν πρέπει να μάθουμε. Όσο εξωφρενικό κι αν ακούγετε η πολιτεία δεν έδωσε καν λίστα με τα στοιχεία των νεκρών.

Γι αυτούς τα θύματα δεν είναι Πρόσωπα, είναι αριθμοί, που θα συμψηφιστούν με άλλες απώλειες και θα αξιολογηθούν με βάση την επίπτωση που θα έχουν στα κέρδη τους.
Γνωρίζουν πως οι νεκροί έχουν δύναμη. Γι αυτό προσπαθούν να τους εξαφανίσουν.
Η Λήθη είναι προϋπόθεση για την διαιώνιση της κυριαρχίας τους.
Η Μνήμη είναι προϋπόθεση για την αμφισβήτηση της.
Θυμόμαστε σήμερα τον Ιάσονα και όλα τα θύματα των τροχαίων εγκλημάτων, μαζί με τους νεκρούς στα Τέμπη και όλα τα θύματα προαναγγελθέντων εγκλημάτων.

Δεν θα αφήσουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα με την συγκάλυψη του.
Όλα για τον Ιάσονα
Όλα για τον κάθε Ιάσονα
Όλα για την Αλήθεια
Όλα για την Δικαιοσύνη.
Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη.
Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Συγκέντρωση Κυριακή 12 Μαρτίου 13.00 Λ. Αμαλίας (Στύλοι Ολυμπίου Διός)
Πορεία στο δρόμο του Ιάσονα- μέχρι την είσοδο της Βουλής (Βας. Σοφίας)

Το άρθρο ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Μαρτίου, στις 1 μ.μ. – Πορεία στη Μνήμη του Ιάσονα που σκοτώθηκε έξω απ τη Βουλή Αθήνα – Λεωφόρος Αμαλίας (Στύλοι Ολυμπίου Διός) εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *