cebacebfceb9cebdcebfceaf ceb8cebdceb7cf84cebfceaf live cf83cf84ceb7cebd cf84ceb5cf87cebdcf8ccf80cebfcebbceb7

Κοινοί Θνητοί


Την Τετάρτη 12 Ιουλίου οι Κοινοί Θνητοί, θα εμφανιστεί στην  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε μια μεγάλη συναυλία – γιορτή, για να πυροδοτήσει, να αφυπνίσει και να εμπνεύσει κάθε αντίσταση απέναντι στα σκοτάδια της ψυχής, σε μια συναυλία πλημμυρισμένη από τις φωτεινές και καταιγιστικές μουσικές του. Special Guest: Urban Pulse

«Η δύναμη βρίσκεται σε αυτούς που κάνουν αυτόν τον πλανήτη να γυρίζει. Είναι αυτοί που γρασάρουν τις μηχανές κι αυτοί που σκάβουν όλη μέρα, αυτοί που γιατρεύουν τον άρρωστο κι αυτοί που διδάσκουν τα παιδιά μας. Φτάνει να καταλάβουν τη δύναμή τους»  –  (Κοινοί Θνητοί)

Οι Κοινοί Θνητοί δεν θα υπήρχαν, αν η ζωή ήταν ωραία. Ο απώτερος σκοπός αυτού που κάνουν, είναι να αναδείξουν τα αδιέξοδα ενός κοινωνικού συστήματος,  που αδικεί ολοένα και περισσότερο τους πιο «αδύναμους». Δεν εκφράζουν απλώς μεμονωμένες αναφορές σε αυτό που συντελείται γύρω μας, αλλά θέλουν να δίνουν και κάποια διέξοδο χρησιμοποιώντας την μουσική τους ως μέσο για έναν καλύτερο κόσμο.Αυτό άλλωστε είναι που τους δίνει μεγαλύτερο νόημα στο να συνεχίζουν να κάνουν την τέχνη που αγαπούν.

Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων πληγμένων από καταστροφές καθώς και σε συμπαράσταση κινητοποιήσεων. Απευθύνονται σε άτομα με τα οποία μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά κυρίως τα ίδια όνειρα για το μέλλον και δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη, η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

Κοινοί Θνητοί Live 2023


«Εμείς οι Κοινοί Θνητοί και για κάποιους αξιοθρήνητοι
εμείς φτιάχνουμε την γιορτή και ας φαινόμαστε ακίνητοι
Εμείς κρατάμε πάντα τον ουρανό για να μην πέσει στα κεφάλια μας
Και τον ήλιο βαστάμε κάθε πρωινό να δούμε καθαρά τα χάλια μας
Εμείς κάθε που νυχτώνει ξενυχτάμε
και τον ύπνο μας στον τοίχο τον κολλάμε
Εμείς που μοιάζουνε ακίνδυνοι και φλώροι
το ξέρεις είμαστε τα δέντρα και οι σπόροι
Εμείς και ευτυχώς για μας δίχως εμάς
αφέντη εσύ δεν θα υπήρχες
του κόσμου είσαι ο θεός και ο σατανάς
χωρίς εμάς θα ήσουν τρίχες» – Κοινοί Θνητοί 2023


Το YouTube τους έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στο τραγούδι τους, ‘’Του κόσμου οι λαοί’’, (πλέον «Σ’ αυτή τη μηχανή»), κρίνοντας το ακατάλληλο, με τον κόσμο τους να αντιδρά, στηρίζοντας και εκτοξεύοντας τις προβολές του εν λόγω τραγουδιού. Το συγκεκριμένο τραγούδι που μιλάει για την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την παιδική εργασία και ό,τι σχετίζεται με το ισχύων εκμεταλλευτικό σύστημα, συνεχίζει να συντροφεύει αγώνες εργαζομένων, μαθητών κλπ.


Πληροφορίες

 

Special Guest: Urban Pulse

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Doors open 19:30 – Starts: 21:00

Εισιτήρια: Early Bird: 10 ευρώ *(Sold out) | Υπόλοιπη προπώληση: 12 ευρώ | Ταμείο: 15 ευρώ

Προπώληση: viva.gr | viva spot Τεχνόπολη |  Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης | Σε όλα τα φυσικά σημεία της Viva

 

*Ο λιγνιτωρύχος στην αφίσα των Κοινών Θνητών είναι ένας φόρος τιμής στους εργαζόμενους του λιγνιτωρυχείου του Αλιβερίου από όπου κατάγονται.

”9 Δεκεμβρίου 1968. Το Αλιβέρι βυθίστηκε στο πένθος. Επτά λιγνιτωρύχοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, εκατόν εβδομήντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Προηγήθηκε υπόγεια έκρηξη, η οποία διέλυσε την οροφή της στοάς, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τους εργάτες. Το λιγνιτωρυχείο σταμάτησε τη λειτουργία του δώδεκα χρόνια αργότερα.
Σήμερα οι εγκαταστάσεις του συγκατοικούν με τη φθορά ενώ οι γειτονικές κατοικίες που έμεναν κυρίως οι οικογένειες των εργαζομένων έχουν εγκαταλειφθεί…”  mixanitouxronou.gr

«Μέσα από τους απλούς ανθρώπους, τους κοινούς θνητούς, μπορεί να αλλάξει κάτι…» – Κοινοί Θνητοί
Κοινοί Θνητοί | youtube | spotify | instagram | facebook | facebook event |

The post Κοινοί Θνητοί live στην Τεχνόπολη first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *