cebaceb1cf84ceb1cebdcf8cceb7cf83ceb7 cf84ceb7cf82 ceb4cf85cebdceb1cebcceb9cebaceaecf82 cf83cf87ceadcf83ceb7cf82 ceb1cf81cf87ceb1

Κατανόηση της δυναμικής σχέσης Αρχαιολογίας-Κοινωνίας μέσα από το πρίσμα των γεωεπιστημών


Περιοδική έκθεση «Κατανόηση της δυναμικής σχέσης Αρχαιολογίας-Κοινωνίας μέσα από το πρίσμα των γεωεπιστημών» στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Η έκθεση υλοποιείται με αφορμή τον ερχομό και εγκατάσταση του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνδιοργανώνεται από  το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και τα Τμήματα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποτελεί μια εμπλουτισμένη εκδοχή τη popup έκθεσης «Κατανόηση της δυναμικής σχέσης Αρχαιολογίας-Κοινωνίας».

Η παραπάνω popup έκθεση αποτελεί μέρος ερευνητικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Γαλικίας, στην Ισπανία με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ορθολογική διαχείρισή της στο μεσογειακό πλαίσιο με τον ακόλουθο κοινωνικό της αντίκτυπο. Καθιστώντας όλο και περισσότερο επιβεβλημένη τη διεπιστημονική προσέγγιση της έρευνας, υπό το πρίσμα της σύνδεσης της Αρχαιολογίας με τις επιστήμες της Γης, η έκθεση εμπλουτίζεται με πόστερ και εποπτικό υλικό με στόχο την ανάδειξη της συμβολής των Γεωεπιστημών στην κατανόηση των προϊστορικών κοινωνιών, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της μελέτης του αρχαιολογικού υλικού.

Οι σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας (Δ’, Ε’& ΣΤ’) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές ξεναγήσεις διάρκειας έως 1 ώρα, με ραντεβού. Πληροφορίες εδώ.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022,  στις 18.00, θα υλοποιηθεί εκδήλωση με το ίδιο θέμα. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2023.

The post «Κατανόηση της δυναμικής σχέσης Αρχαιολογίας-Κοινωνίας μέσα από το πρίσμα των γεωεπιστημών» – Έκθεση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *