cebaceb1ceb9 ceb7 ceb5cf80ceb9cf84cf81cebfcf80ceae cf80ceb5cf81ceb9ceb2ceaccebbcebbcebfcebdcf84cebfcf82 cf84cebfcf85 ceb5cf85cf81cf89
88

Η επιτροπή περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταψήφισε την Τρίτη μια τροποποιημένη έκδοση του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης.

Η νομοθεσία, η οποία επιδιώκει να αναστρέψει την απώλεια βιοποικιλότητας με την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της Ευρώπης, έχει γίνει αντικείμενο αμείλικτης κριτικής από συντηρητικά κόμματα.

Μετά από μια μακρά σειρά τροπολογιών, το κείμενο στο σύνολό του έλαβε 44 ψήφους και 44 κατά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη απλή πλειοψηφία με μία μόνο ψήφο.

Ο απολογισμός προκάλεσε ένα μείγμα χειροκροτημάτων και χλευασμάτων μέσα στην αίθουσα, μια ζωντανή αντανάκλαση του έντονου ιδεολογικού χάσματος που προκλήθηκε από τον νόμο.

Είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή περιβάλλοντος του κοινοβουλίου (ENVI) απορρίπτει ένα στοιχείο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Προηγουμένως, δύο θυγατρικές επιτροπές, η γεωργία (AGRI) και η αλιεία (PECH), είχαν καταψηφίσει το κείμενο.

Ως αποτέλεσμα, η νομοθεσία θα σταλεί στην Ολομέλεια στην αρχική της μορφή, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σύσταση να απορριφθεί στο σύνολό της. Οι ευρωβουλευτές θα μπορούν ακόμα να καταθέσουν τροπολογίες πριν από την τελική ψηφοφορία, που αναμένεται να διεξαχθεί την εβδομάδα της 10ης Ιουλίου.

Εάν η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίο ακολουθήσει την επιτροπή των 88 μελών της ENVI, οι νομοθέτες δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη, τα οποία έχουν ήδη συμφωνήσει σε κοινή θέση , και ο νόμος θα είναι ουσιαστικά νεκρός.

Η ψηφοφορία της ENVI πραγματοποιήθηκε εν μέσω πολιτικής ατμόσφαιρας άνευ προηγουμένου εχθρότητας κατά του νομοσχεδίου.

Τους τελευταίους μήνες, το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), ο μεγαλύτερος σχηματισμός στο κοινοβούλιο, έχει οργανώσει μια αδιάκοπη αρνητική εκστρατεία κατά του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης.

[Πληροφορίες από EURONEWS]

Ανακοίνωση – Ενημέρωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο [ΕΔΩ]

44 44 1

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη: “Για να επιτευχθεί η μη πλειοψηφία στην επιτροπή περιβάλλοντος στο θεμελιώδη νόμο αποκατάστασης της φύσης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα / ΕΛΚ αντικαταστήσε με το ζόρι 1/3 των μελών του συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων”

2RESTORE LAW 1536x794 1

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ καθώς η διεθνής οργάνωση Naturefriends International έχουν τοποθετηθεί υπέρ του Νόμου και την αποκατάσταση της Φύσης [ΕΔΩ]

Το άρθρο Και η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ENVI) καταψήφισε σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 την βελτιωμένη έκδοση του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης | Για πρώτη φορά η ENVI καταψηφίζει εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *