ceb9ceb4ceb9cf8ccf81cf81cf85ceb8cebcceb5cf82 cf80cf81cebfceb2cebfcebbceadcf82 peculiar views ceb1cf84cebfcebcceb9ceba

Στην ατομική της έκθεση με τίτλο “Ιδιόρρυθμες προβολές” που πραγματοποιείται στη FokiaNou Art Space κατά το διάστημα από 14 Σεπτεμβρίου ως 1η Οκτωβρίου 2022, η Δήμητρα Γούναρη παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφικά τοπία που ενσωματώνουν πολυεπίπεδες οπτικές μέσω της χρήσης καθρεπτών. Η ευρηματική προσέγγιση της αποδόμησης του τοπίου μέσω παρεμβολής εικόνων από αντανακλάσεις σε κατοπτρικές επιφάνειες, ανασυνθέτει απρόσμενες διαστάσεις της πραγματικότητας και ιντριγκάρει το θεατή να αναζητήσει τη σχέση του χώρου, των οπτικών γωνιών και του φωτογραφικού πεδίου.
Η χρήση των καθρεπτών είναι ένας τρόπος να προσκληθούν οι θεατές στον κόσμο της καλλιτέχνιδας, ώστε να αισθανθούν μέρος της εμπειρίας της και να ανακαλύψουν ένα καινούργιο τρόπο για να δουν ότι τους περιβάλλει.Gounari Dimitra01Η Δήμητρα Γούναρη αναφέρει: ‘Οι καθρέφτες αντανακλούν το τοπίο, επιδρούν για να επανακαθορίσουν παγιωμένες αντιλήψεις για τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα εισάγουν μια νέα αισθητική οπτική για την ανθρώπινη ύπαρξη και την επενέργειά της με το φυσικό τοπίο. Ο καθρέφτης ‘δείχνει’ την ευθραυστότητα και επιβάλλει την εξερεύνηση του ‘εαυτού’. Αποτελεί σημείο αέναης επανεκκίνησης και επανακαθορισμού.”

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Γούναρη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατέχει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τεχνών στην Εικόνα και την Επικοινωνία από το Goldsmiths College-University London U.K., με υποτροφία του Ιδρύματος κρατικών υποτροφιών Ι.Κ.Υ. και είναι απόφοιτος του τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει διδάξει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο IB Diploma των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα το μάθημα Visual Αrts και είναι IB DP Visual Arts examiner. Έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχει εργαστεί σε εκπαιδευτικά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση οπτικοακουστικού υλικού, τη δημιουργικότητα, τη συλλογική καλλιτεχνική και επιστημονική δράση.Gounari Dimitra9Το καλλιτεχνικό της έργο έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία από θεσμούς και φωτογραφικούς διαγωνισμούς όπως το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλικής κοινότητας του Βελγίου, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη 2001, το Euro Press Photo Awards 2001, το περιοδικό Φωτογράφος το 2002. Παράλληλα, έχει εκτεθεί στην Ελλάδα το Βέλγιο, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει δημοσιευθεί σε καταλόγους στον ελληνικό και διεθνή τύπο. Μέρος του καλλιτεχνικού της έργου βρίσκεται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές όπως στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών.
https://www.instagram.com/dimitragounari/

Διάρκεια: 14 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου 2022
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο 17.00 – 20.00
Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, 18.00
Διεύθυνση: FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24, Παγκράτι, 7ος όροφος
Μετρό: Ευαγγελισμός
www.fokianou247.gr

Gounari Dimitra02

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *