ceb7 cebcceb1cf81ceb9cebfcf85cf80cebfcebbceb7 ceb5cebd cebaceb1ceb9cf81cf89 ceb5ceb9cf81ceb7cebdceb7cf82 cebaceb1ceb9

Η γνωστή έκθεση του Βασίλη Κουτρουμάνου ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη

Οι διαφορετικές όψεις ενός νομίσματος. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για ένα νόμισμα, εδώ αφορά στις ανθρώπινες ζωές – το φυσιολογικό Πριν και το Τραγικό Τώρα. Οι δύο όψεις μιας πόλης και αμέτρητων ψυχών. Μετά την παρουσίασή τους στην Αθήνα, οι εικόνες από την Μαριούπολη μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιαστούν σε διάφορους χώρους, αρχής γενομένης από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών.
Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό φωτογραφιών πριν από την έναρξη του πολέμου, όταν ο φωτορεπόρτερ επισκεπτόμενος αρκετές φορές την σημαντική αυτή πόλη κατέγραφε σε καιρό ειρήνης την ανθούσα παροικία των Ελλήνων. Αργότερα, μετά την εισβολή ο ίδιος φακός αντίκρυζε τα συντρίμμια και τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, πλατείες, δημόσια κτίρια. Ανείπωτος, βουβός απεικονίζεται ο πόνος των ανθρώπων που βιώνουν τον όλεθρο του πολέμου. Το υλικό που παρουσιάζεται τώρα στο κοινό της Θεσσαλονίκης επιμελείται μια ομάδα Ελληνοουκρανών και Ουκρανών καλλιτεχνών που είναι πρόσφυγες.220516111019 marioupoliΓυναίκες υπό το βλέμμα πάνοπλων στρατιωτών στους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη της Ουκρανίας στις 09 Μαΐου. EPA,ALESSANDRO GUERRA

Η έκθεση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή και στον πόλεμο της Ουκρανίας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και της Ουκρανοελληνικής κοινότητας Θεσσαλονίκης καθώς και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια: Μέχρι και τις 22 Μαΐου 2022
Διεύθυνση: Kτίριο της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, Αγγελάκη 13, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: www.esiemth.gr

Koutroumanos Marioupoli2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *