ceb7 cebaceacceb8cebfceb4cebfcf82 cf84cf89cebd cf80ceb5cebbceb1ceb3ceb9cebacf8ecebd ceb8ceb1cebbceb1cf83cf83cebfcf80cebfcf85cebbceb9

Μύχοι


Αυτή την εποχή, χιλιάδες Μύχοι εγκαταλείπουν τους πλούσιους ψαρότοπους της Μαύρης θάλασσας, μέσω των στενών του Βοσπόρου, για να επιστρέψουν στο Αιγαίο όπου θα φωλιάσουν στις εκατοντάδες νησίδες του. Όπως μας ενημερώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία:

Μετά από μερικούς μήνες χωριστά, τα δύο ενήλικα σμίγουν ξανά στις αποικίες και ξεκινούν αμέσως την προετοιμασία για την αναπαραγωγή τους. Εντός του Μαρτίου ζευγαρώνουν, ενώ στη συνέχεια τρέφονται για μερικές εβδομάδες, ακολουθώντας μεγάλα κοπάδια ψαριών, πριν επιστρέψουν και πάλι στην αποικία για την ωοτοκία και στη συνέχεια την επώαση των αβγών.

Γνωστά μέρη όπου μπορεί κανείς αυτή την εποχή να απολαύσει τους Μύχους να μαζεύονται σε μεγάλα κοπάδια είναι η ακτογραμμή της Θράκης, ο Κόλπος της Καβάλας – Θάσου, οι ακτές της Χαλκιδικής, ο Ευβοϊκός Κόλπος καθώς και ο Κόλπος Καλλονής στη Λέσβο.

Αν παρατηρήσετε κοπάδια Μύχων αυτή την περίοδο, προσπαθήστε να κάνετε μια εκτίμηση του αριθμού των πουλιών και στείλτε στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία όποια διαθέσιμη πληροφορία μαζί με φωτογραφίες (αν έχετε τραβήξει).

Οι πληροφορίες για το που τρέφονται αυτή την εποχή οι Μύχοι είναι μεγάλης σημασίας για την προστασία αυτού του απειλούμενου, ενδημικού της Μεσογείου, είδους θαλασσοπουλιού, η διατήρηση του οποίου αποτελεί κύριο στόχο της Ορνιθολογικής και του διασυνοριακού Προγράμματος LIFE PanPuffinus.

The post Η κάθοδος των πελαγικών θαλασσοπουλιών first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *