ceb7 ceb3cebacf81ceadcf84ceb1 ceb3cebaceadcf81ceb3cebfcf85ceb9ceb3ceba cebaceb1ceb9 cebfceb9 cf83ceb9cebdceb5cf86ceb9cebbceb9cebacead

Θα υπάρξουν κάποιοι που θα πουν ότι το συνοδευτικό video (που βλέπεις πατώντας το play, πάνω δεξιά, κλασικά) του συγκεκριμένου post είναι υπερβολικό ή ενοχλητικό μ’ έναν «show off» τρόπο. Σε αυτούς σίγουρα δεν άρεσε η «Barbie»! Θα υπάρξουν κι εκείνοι που ή δεν θα καταλάβουν τίποτε απ’ αυτό (βρέθηκα σε sold-out προβολή του φιλμ και στη σκηνή αναφοράς του κιουμπρικού «2001» πρέπει να γέλασαν 3-4 θεατές… μόνο!) ή θα δείξουν ακόμη περισσότερο σεβασμό στο πρόσωπο της Γκρέτα Γκέργουιγκ. Για τις κινηματογραφικές γνώσεις και το γούστο της. Και υπάρχω κι εγώ, που τώρα κατάλαβα καλύτερα γιατί μου άρεσε τόσο η «Barbie». Πέραν του όλου… εγκεφαλικού confusion.

Greta Gerwig’s Official Barbie Watchlist 1

Το YouTube channel του Letterboxd, λοιπόν, κάλεσε την Γκέργουιγκ ν’ αποκαλύψει τα φιλμ που χρησιμοποίησε ως επίδραση για συγκεκριμένες στιγμές της «Barbie» ή ένα γενικότερο κλίμα αναφοράς, σε σκηνοθετικό ύφος, οπτική και εικαστικότητα. Το video περιλαμβάνει δεκάδες τίτλους που η Γκέργουιγκ ονοματίζει εντελώς ακομπλεξάριστα, με τη χαρά ενός… μικρού παιδιού που έχει παρακολουθήσει τόσο πολλές ταινίες κι αγαπάει το σινεμά. Ξεκινά από τον «Μάγο του Οζ», περνά από τον Ζακ Ντεμί και τους Πάουελ & Πρεσμπέργκερ, χαρακτηρίζει το «Τραγουδώντας στη Βροχή» την πιο αγαπημένη της ταινία όλων των εποχών και φτάνει μέχρι τον Ζακ Τατί!

Φαντάζομαι Έλληνες κριτικούς κινηματογράφου να φθονούν και να ειρωνεύονται όλο αυτό το «name-dropping», απλά και μόνο επειδή δεν τους άρεσε η «Barbie». Μπορεί και να μην τους αρέσει και το σινεμά in general, πια. Λέω εγώ…

Η ταινία «Barbie» διανέμεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από την εταιρεία Tanweer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *