ceb7 ceb3ceb9cebfcf81cf84ceae cf84cebfcf85 cf83ceb9cebdceb5cebcceac cf83cf85cebccf86ceadcf81ceb5ceb9 cf83cf84ceb1 2e cf84

Φυσικά, από εμένα δεν περιμένετε να διαβάσετε μόνο… το δελτίο Τύπου της ΕΔΙΚΤΕ (Εταιρεία Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος). Εδώ είναι FREE CINEMA. Και τα λέμε όπως έχουν, διότι υπάρχει ένας (μικρού ποσοστού) κίνδυνος να δημιουργηθούν… κόμπλες και παρεξηγήσεις σε κάποια σινεμά της χώρας αύριο.

«Σε όλα τα σινεμά, σε όλες τις προβολές, σε όλες τις ταινίες, σε όλη την Ελλάδα», έγραφε το motto του σχετικού εορτασμού (με ορθογραφικό λάθος, το οποίο εγώ τουλάχιστον φρόντισα να διορθώσω), ο οποίος διοργανώνεται από τους διανομείς κινηματογραφικών ταινιών και έχει την υποστήριξη των επιχειρήσεων των κινηματογραφικών αιθουσών πανελλαδικά. Βασικό δέλεαρ της όλης ιδέας, η ενιαία τιμή εισιτηρίου των 2€, που θα έπρεπε να οδηγήσει όλη τη χώρα στα σινεμά αύριο, διότι κυριολεκτικά… δεν ξανάγινε! Βέβαια, υπάρχουν και γνώμες οι οποίες χαρακτηρίζουν τούτη την τιμή… ευτελισμό του «προϊόντος», όμως, ας το δεχθούμε έστω και για μια φορά (ετησίως, εφόσον όλα πάνε καλά), αν είναι να δούμε τις αίθουσες ξανά γεμάτες, ειδικά κατόπιν του «φόβητρου» της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα έλεγα πως οι ενδείξεις είναι θετικές, αν κρίνω από το γεγονός ότι το site των Village Cinemas… «έπεσε» από το ενδιαφέρον και τη ζήτηση χθες (για παράδειγμα, μπήκα να τσεκάρω τις προβολές και παρατήρησα ήδη sold-out σε μία βραδινή παράσταση του «Χαμογέλα» στο The Mall ή σε προβολή του «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου»)!

Προσωπικά, τοποθετήθηκα με επιφυλάξεις στο boxoffice report της περασμένης Δευτέρας, ειδικά σε σχέση με την επιλογή της ημερομηνίας, μόλις πριν από την περίφημη αργία της 28ης Οκτωβρίου, η οποία φέτος πέφτει πάνω σε Παρασκευή και όλοι (πάνω-κάτω) γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τέτοιες… ευκαιρίες στη χώρα μας, παραδοσιακά. Τουλάχιστον, η ΕΔΙΚΤΕ κατάφερε να καταλήξει κάπου (πρωτότυπο!) και να συμφωνήσει… περίπου ομόφωνα.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω με μεγάλη (δική σας) προσοχή είναι ένα μικρό ποσοστό «ασάφειας», το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει μικρές παρεξηγήσεις (ή μεγαλύτερες κόμπλες) αύριο, μπροστά σε ταμεία κινηματογράφων. Υπάρχει η κάτωθι λίστα κινηματογραφικών τίτλων, οι οποίοι εμφανίζονται ως «συμβεβλημένοι» με την όλη πρωτοβουλία της «Γιορτής του Σινεμά». Οι πιο έμπειροι αναγνώστες θα παρατηρήσουν κάποιες απουσίες γραφείων διανομής ή και τίτλων. Εκεί, δεν έχω γνώση περί του τι θα αντιμετωπίσει ο επίδοξος θεατής. Οπότε, προς αποφυγήν ταλαιπωριών, θα σας πρότεινα, ειδικά εάν αναζητείτε κάποιο φιλμ το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην κάτωθι λίστα, να επικοινωνήσετε από πριν με την αίθουσα της επιλογής σας, ώστε να μη βιώσετε «εκπλήξεις» (και ταλαιπωρία).

If you ask me, ο όλος σχεδιασμός της «Γιορτής του Σινεμά» έγινε ολίγον… πρόχειρα, δίχως ιδιαίτερη έγνοια σε σχέση με την ημερομηνία, δεν αντιλήφθηκα να έχει γίνει κάποια μελέτη υποστηρικτική σε σχέση με προβολή trailers μελλοντικών φιλμ, έτσι ώστε οι (επιθυμούμενες) ορδές των θεατών που θα πάνε σινεμά με 2€ αύριο να πάρουν και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σε σχέση με το τι έρχεται, ενώ επικοινωνιακά δόθηκε βάρος σε κινηματογράφους και σε σελίδες γραφείων διανομής στα social, δηλαδή μιας αγοράς που αναστενάζει για να δει νούμερα κάτω των εκατό χιλιάδων εισιτηρίων σε κάθε τετραήμερο… πανελλαδικά! Genius, έτσι;

Δώστε προσοχή. Αυτές είναι οι ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε με εισιτήριο τιμής εισόδου 2€ στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της Ελλάδας την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου:

TULIP
Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου (Minions: The Rise of Gru)
Εισιτήριο για τον Παράδεισο (Ticket to Paradise)
Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween Ends)

FEELGOOD
Η Πρόσκληση (The Invitation)
Κοίτα τους Πώς Τρέχουν (See How They Run)
Εκεί που Ζούμε
Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες (Where the Crawdads Sing)
Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness)

TANWEER
Πνεύμα από Σπίτι (Finnick)
Ο Χαμένος Βασιλιάς (The Lost King)
Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια (DC League of Super-Pets)
Το Φως του Διαβόλου (Prey for the Devil)
Καρό Νίντζα: Επικίνδυνη Αποστολή (Ternet Ninja 2)

ODEON
Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους (Hopper et le Hamster des Ténèbres)
Tad: Η Σμαραγδένια Πλάκα (Tadeo Jones 3: La Maldición de la Momia)
Ο Άγνωστος (The Stranger)
Χαμογέλα (Smile)
EO

ONE FROM THE HEART
Για την Κιάρα (A Chiara)

ROSEBUD.21
Παγίδα (Huda’s Salon)
Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (Le Trésor du Petit Nicolas)
Ουπς 2! Ο Νώε Ξανά Έφυγε… (Ooops! The Adventure Continues)

WEIRD WAVE
Φρανς (France)

H GIORTH TOY CINEMA 2022 poster

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *