ceb7 ceb3ceadcebdcebdceb7cf83ceb7 cf83cf84cebf ceb4ceb1cf86cebdceaf ceb5cf80ceafcf83cebaceb5cf88ceb7 cebeceb5cebd

ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ προγραμματίζει επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, 11:00 – 12:30. Η επίσκεψη είναι δωρεάν.

Η Μονή Δαφνίου έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1992.

Η ξενάγηση θα επικεντρωθεί στο περίφημο ψηφιδωτό με θέμα τη “Γέννηση του  Κυρίου” που βρίσκεται στο ανατολικό ημιχώνιο του Καθολικού με βάση την περιγραφή του Άγγελου Προκοπίου (Ιστορικός Τέχνης, Καθηγητής ΕΜΟ – Δημιουργός του πρώτου ντοκιμναντέρ τέχνης στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου με τίτλο “Δαφνί – Παναγία η Χρυσοδαφνιώτισσα”, 1951, βραβευμένη με το πρώτο βραβείο στα Φεστιβάλ του Εδιμβούργο και της Νέας Υόρκης) και άλλων ερευνητών.

Στην ξενάγηση θα παρουσιαστούν επίσης τα θέματα α)  “Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Μονή Δαφνίου”, έρευνα σε εξέλιξη του Κώστα Φωτεινάκη και β) “Η Μονή Δαφνίου στη λογοτεχνία και στις τέχνες”.

Η ξενάγηση είναι δωρεάν –  Τόπος συνάντησης: Στην είσοδο της Μονής Δαφνίου (τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι).

Επικοινωνία: naturefriendsgreece@gmail.com


Με την επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου ολοκληρώνονται οι ξεναγήσεις  το 2022.

Η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη – ξενάγηση θα γίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Θα επανέλθουμε εγκαίρως με περισσότερες λεπτομέρειες.

Το άρθρο “Η γέννηση στο Δαφνί” | Επίσκεψη – Ξενάγηση στη Μονή Δαφνίου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, 11:00 εμφανίστηκε πρώτα στο Nature Friends.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *