ceb7 ceadcebaceb8ceb5cf83ceb7 cf84cebfcf85 cebfcebacf84cf8eceb2cf81ceb7 cf83cf84ceb7cebd ifac athina

thumbnail © Peggy Kliafa The October Show IMG 0720 LOW


Η IFAC Athina, έχοντας διανύσει μία επταετή πορεία ιχνηλάτησης και εμπλοκής με τις πολυεπίπεδες χαρτογραφίες της σύγχρονης τέχνης, επιστρέφει στην αποτύπωση της αδιαμεσολάβητης αμεσότητας του παρόντος με την Έκθεση του Οκτώβρη. Αρχικώς προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου, η έκθεση παρατείνεται έως τις 19 Νοεμβρίου 2022.

 

Λίγα Λόγια για την Έκθεση

 

Διαμορφώνοντας τους συγχρόνους μας Οκτωβρίους, η Έκθεση συνθέτει θεωρητική έρευνα και καλλιτεχνική πρακτική με σκοπό την επανεξέταση της επιμελητικής διαδικασίας και τον εντοπισμό των ιστορικών – κοινωνικών, πολιτικών, και αισθητικών – πραγματικοτήτων που την περικλείουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Έκθεση του Οκτώβρη συγκροτείται ως ένα μετα- καταστασιακό περιβάλλον που εγκολπώνεται την αδιάλειπτη ροή ενέργειας ως ενοποιητικό στοιχείο και οικειοποιείται τον ελεύθερο συνειρμό ως μεθοδολογικό σύνδεσμο μεταξύ των έργων και των θεατών.

Φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες διαφορετικών μέσων, τεχνοτροπιών και ρευμάτων με σκοπό τη σύνθεση ενός διαλόγου για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα, η έκθεση, μεταθέτει την παραγωγή νοήματος από τις εξωτερικώς επιβεβλημένες αφηγήσεις στη δομική διάδραση των συμμετεχόντων. Σε αυτό το πειραματικό επιμελητικό εγχείρημα, η Αθήνα λειτουργεί ως ο καταλύτης που επικοινωνεί την ουσία της ενότητας της τέχνης με τη ζωή.

Η Έκθεση του Οκτώβρη σηματοδοτεί ταυτόχρονα την αρχή μίας νέας εποχής για την IFAC Athina, οποία επιστρέφει με ανανεωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα μετά από τη μερική της απουσία κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 με την εκδήλωση Saturday Salon: The October Show από τις 14:00 έως τις 20:00.

Μετά το πέρας της έκθεσης, θα εκδοθεί κατάλογος της δράσης που θα περιλαμβάνει τα έργα και κριτικά κείμενα.

Ariana Darvis Tabar Untitled Girl 2022


Συντελεστές

 

Επιμέλεια: Άλια Τσαγκάρη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δάφνη Αθανασοπούλου, Ανέστης Ανέστης, Λυδία Βενιέρη, Αλέξανδρος Γεωργίου, Νίκος Καναρέλης, Πέγκυ Κλιάφα, Εσμεράλδα Κοσματοπούλου, Μελίνα Κρεμέζη, Μίλτος Μανέτας, Χριστόφορος Μπότσης, Λέανδρος Πηγάδης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Κατερίνα Σκάσση, Αριάνα Νταρβίς Ταμπάρ, και WOOZY.

 

*Η τοποειδική εγκατάσταση του Μίλτου Μανέτα περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών: Λουκίας Αλαβάνου, Γιάννη Βαρελά, Κώστα Βαρώτσου, Κωστή Βελώνη,  Λίζης Καλλιγά, Γεωργίας Καρύδη, Καλλιόπης Νικολού, Βάνας Ξένου, Άγγελου Παπαδημητρίου, Μαρίας Παπαδημητρίου, Θεόκριτου Παπαδόπουλου, Πάνου Παπαδόπουλου, Ηλία Παπαηλιάκη, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Εύας Παπαμαργαρίτη, Αιμιλίας Παπαφιλίππου, Άγγελου Πλέσσα, Poka-Yio, Γεωργίας Σαγρή, Δανάης Στράτου, Πάνου Τσαγκάρη, Σωκράτη Φατούρου, Γιούλας Χατζηγεωργίου, Μανταλίνας Ψωμά και του συγγραφέα Αποστόλη Αρτινού.

Alexandros Georgiou Mother is Sick


Λίγα λόγια την IFAC Athina

 

Η IFAC Athina ιδρύθηκε ως αποκεντρωμένος χώρος καλλιτεχνικού εργαστηρίου στην οδό Γαλαξία 11, στον Νέο Κόσμο, από τον καλλιτέχνη Lee Wells, του οποίου το έργο επικεντρώνεται κυρίως σε διαλόγους που περιβάλλουν συστήματα εξουσίας και ελέγχου στην κοινωνία.

Η IFAC Athina αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ της IFAC (International Fine Arts Consortium), η οποία δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1996 ως μία ανεξάρτητη επιμελητική πλατφόρμα, ένας ημι-νομαδικός χώρος έργων υπό τις επιρροές του Μαρσέλ Ντυσάν που μεσολαβεί ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο μέσω ενός διεθνούς δικτύου ειδικών που στόχο έχουν να επεκτείνουν τον διάλογο στις τέχνες και το αβάν-γκαρντ.

Μέσω αυτής της πολύπλευρης προσέγγισης, η IFAC είναι σε θέση να παρουσιάσει και να υποστηρίξει ένα δυναμικό πρόγραμμα ανερχόμενων και πειραματικών καλλιτεχνών, οι οποίοι και έχουν αφιερωθεί στην αντιμετώπιση σημαντικών εννοιολογικών, αισθητικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Artemis Potamianou Re view series Power games


Πληροφορίες

 

Διάρκεια έκθεσης: Έως Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας της Γκαλερί: από Τετάρτη έως και Σάββατο, 14.00-20.00

Είσοδος Ελεύθερη

IFAC Athina, Γαλαξία 11, Νέος Κόσμος | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map | www.ifacarts.com

The post «Η Έκθεση του Οκτώβρη» στην IFAC Athina first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *