ceb5cf81ceb3ceb1cf83cf84ceaecf81ceb9cebf cf80ceb5cebbceafcf84ceb9 cebfceb9 ceb5cf81ceb3ceb1cf83ceafceb5cf82 cf83cf84cebfcebd

κήπος


Το Πελίτι διοργανώνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας από τις 11:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι ένα βιωματικό εργαστήριο με τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, για τις εργασίες στον κήπο τον Σεπτέμβριο.  Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές ακόμη και θυμίζει πολλές φορές και καλοκαίρι.

Μαζεύουμε σπόρους από τα καλοκαιρινά λαχανικά μας: μελιτζάνες, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, καρπούζια, πεπόνια, καρότα, κ.α.

Σπέρνουμε και φυτεύουμε χειμερινά λαχανικά όπως: λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια. Προστατεύουμε τα νεαρά φυτά λάχανου, μπρόκολου και κουνουπιδιού από τον κρεμμυδοφάγο. Σπέρνουμε επίσης: σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, ρεπάνι, μαϊντανό, καρότο, παντζάρια, κρεμμυδάκια, άνηθο, σέλινο κ.α.

Στη νότια Ελλάδα γίνεται η φύτευση και πατάτας.

Περιποιούμαστε τα αρωματικά φυτά που έχουμε στον κήπο με ελαφριά κλαδέματα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, όπως και στα καλλωπιστικά φυτά, τριανταφυλλιές.

Μεταφυτεύουμε τα φυτά σας σε μεγαλύτερες γλάστρες αν το έχουν ανάγκη.

Φυτεύουμε φθινοπωρινούς βολβούς που θα ανθήσουν στο τέλος του χειμώνα όπως: τουλίπες, ζουμπούλια, νάρκισσους, ίριδες κ.λ.π. Τους βολβούς τους βάζουμε στο έδαφος στο διπλάσιο βάθος από αυτό που έχουν και τους ποτίζουμε για να έχει υγρασία το έδαφος. Βάζουμε μαϊντανό σε γλάστρες.

Συντηρούμε τρόφιμα για το χειμώνα.

Γεμίζουμε το κελάρι μας, κάνουμε σάλτσες, λάχανο τουρσί, αποξεραίνουμε μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, πεπόνι, σταφύλι, καρπούζι, κάνουμε λιαστές ντομάτες, αποξηραίνουμε καυτερές πιπεριάς για μπούκοβο, Ακόμη αποξηραίνουμε στον ήλιο: μελιτζάνα, κρεμμύδι και αγγούρι

Συντηρούμε τα όσπρια μας για το χειμώνα. Κάνουμε το δικό μας μηλόξυδο. Συλλέγουμε άγρια μανιτάρια.

 

Πληροφορίες

 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες: 11:00 – 13:00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στο 6946885567, αν δεν απαντηθεί στείλετε γραπτό μήνυμα.

The post Εργαστήριο – Πελίτι: Οι εργασίες στον κήπο τον Σεπτέμβριο first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *