ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebaceae cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceb9cebaceae ceb5cf84ceb1ceb9cf81ceb5ceafceb1 ceb7cf81ceb1cebacebb

Το Ηράκλειο αποτελεί μια μεγάλη πόλη στο όμορφο νησί της Κρήτης, αλλά αν το διασχίσει κανείς προσεκτικά, ανακαλύπτει μέρη που προσφέρονται για μία ενδιαφέρουσα φωτογράφιση. Και όταν αυτή αφορά στα παιγνιδίσματα των φωτοσκιάσεων και της μαγείας του Φωτός, τότε αξίζει κανείς να αναζητήσει τα πιο κρυφά σημεία μιας πόλης.
Τριάντα πέντε (35) φωτογράφοι, μέλη της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, παίζουν με το φως και συμπορεύονται σ’ ένα δημιουργικό ταξίδι στην άλλοτε πολύβουη γειτονιά του Ηρακλείου. Οι εικόνες τους είναι απόπειρες διαχείρισης του φωτός και της σκιάς στη σύνθεση και συγχρόνως, προσπάθεια ανάδειξης της φωτεινής εκείνης ρωγμής απ’ όπου το φως διαχέεται και πλημμυρίζει τη φύση και τις ζωές μας.
Η “Ωδή στο φως” έχει σκοπό να προβάλλει το φως και καθώς το φως γεννιέται μέσα από τα σκοτάδια αποτελεί έναν έντονο ισχυρισμό πως ο φόβος που γέννησε η ζοφερή εποχή του εγκλεισμού, των πολέμων, της αβεβαιότητας και της κοινωνικής απομόνωσης μπορεί να κατανικηθεί.

Τα έργα βρίσκουν τη θέση τους στην πλατεία του Λάκκου, δίπλα στο ομώνυμο καφενείο, “εκεί που συνυπάρχουν τα χαμηλά φτωχικά σπίτια με το επιβλητικό πολιτιστικό κέντρο, εκεί που, από την εποχή των χαμαιτυπείων της Κρητικής Πολιτείας έως σήμερα, δεν έλειψαν κι ούτε λείπουν, οι δυσκολίες μα υποχωρούν όταν οι παρέες βρίσκονται, μιλούν και γελούν”.

Εγκαίνια: Σάββατο 18 Ιουνίου 2022
Διάρκεια: Ένας μήνας
Διεύθυνση: Ταξίαρχου Μαρκόπουλου & Κουνάλη, Ηράκλειο 712 01 (Στον εξωτερικό χώρο της πλατείας στο Λάκκο)
ekthesi efe 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *