ceb5ceb3cebaceb1cf84ceb1cebbceb5cebbceb5ceb9cebccebcceadcebdceb1 ceb4ceafcf87cf84cf85ceb1 cf83cf84ceb1 85 cebcceadcf84cf81ceb1 ceb2ceac

egateleimena dixtya


Μαζί με τις εντυπωσιακές εικόνες θαλάσσιας ζωής που καταγράφει το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος στα βαθιά νερά, καταγράφει και την εκτεταμένη καταστροφή που προκαλείται από τα εγκαταλελειμμένα δίχτυα (ghost nets), τα οποία συχνά εκτείνονται για πολλά χιλιόμετρα και καλύπτουν ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα, ιδίως σε περιοχές με έντονα θαλάσσια ρεύματα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο:

Σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σας πολλές σοκαριστικές εικόνες από το βυθό, τις οποίες συλλέγουμε κατά τη διάρκεια των υπό εξέλιξη συστηματικών ερευνών μας στα βαθιά νερά του Αιγαίου.

Σε μία εποχή που τα αποθέματα των ψαριών στις ελληνικές θάλασσές έχουν πλέον συρρικνωθεί ανησυχητικά, δεν είναι δυνατό να μην έχει καμία ευθύνη κάποιος που εγκαταλείπει τέτοιες ποσότητες διχτυών στο βυθό ή συμμετέχει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στην καταστροφή.

Είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ψαρεύουμε, και όλοι μας, αλιείς και καταναλωτές, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είναι καιρός όμως και η πολιτεία ακόμα με δεκαετίες καθυστέρησης, να θεσμοθετήσει επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα που θα δώσουν ένα τέλος στην εξάντληση των αλιευτικών πόρων στις θάλασσες.

The post Εγκαταλελειμμένα δίχτυα στα 85 μέτρα βάθος first appeared on Τέταρτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *