ceb4cf81ceaccf83ceb5ceb9cf82 ceb2ceb5cebbcf84ceafcf89cf83ceb7cf82 cf84ceb7cf82 ceb1cebdceb1cf80ceb1cf81ceb1ceb3cf89ceb3ceb9ceba

14 11 2022 invitation


Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα:

«Δράσεις βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας του Αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus) στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των δράσεων βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας των Αργυροπελεκάνων στο  Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού που εντάχθηκαν από τη Μονάδα Διαχείρισης στα πλαίσια του Ε.Π-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α και των καλών πρακτικών που υφίστανται στην υπόλοιπη Ελλάδα για την προστασία και την αύξηση του πληθυσμού του είδους.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, Ιωάννης Κασβίκης. Την έναρξη της ημερίδας θα χαιρετίσει ο Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης, Ιωάννης Σελιμάς.

Οι κύριοι ομιλητές θα είναι:

Κατσαδωράκης Γιώργος, Δρ. Βιολόγος-Ορνιθολόγος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, ο οποίος θαπραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η κατάσταση του Αργυροπελεκάνου στη Γη, στην Ελλάδα και στο Μεσολόγγι: Οικολογία, πληθυσμός, τάσεις».

Κυριακή Κουτσογιάννη, Επόπτης – Φύλακας της Μονάδας Διαχείρισης, η οποία θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις «Δράσεις Προστασίας των Αργυροπελεκάνων του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού στα πλαίσια του Ε.Π-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α »

Βικτόρια Σαράβια, υπεύθυνη προγραμμάτων διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας,η οποία θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα: «Δράσεις Διατήρησης της Ορνιθολογικής στις Αποικίες Αργυροπελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού».

Όλγα Αλεξάνδρου Δρ Δασολόγο-Ορνιθολόγο της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών της οποίας η ομιλία, θα έχει θέμα: «Επιπτώσεις της Γρίπης των Πτηνών στους Αργυροπελεκάνους της αποικίας Μικρής Πρέσπας- Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη καταστροφή για την άγρια Πανίδα της χώρας».

Ολοκληρώνοντας, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της ημερίδας και θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών και  του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και & Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Δασικός Τεχνικής Προστασίας» του ΔΙΕΚ Αγρινίου με τους συνοδούς τους.

The post «Δράσεις βελτίωσης της αναπαραγωγικής δραστηριότητας του Αργυροπελεκάνου στο Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου» – Ενημερωτική Ημερίδα first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *