ceb4ceb9ceb5ceb8cebdceadcf82 cf86ceb5cf83cf84ceb9ceb2ceaccebb cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1cf82 cebacebfcf81ceb9cebdceb8

Όταν μία φωτογραφική διοργάνωση φαίνεται να αντέχει στον χρόνο, αξίζει να πέφτουν οι προβολείς της σκηνής πάνω της. Στην Κόρινθο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας στο πλαίσιο του Corinth Exposed Photography Festival 2022 ενώ τώρα συνεργάζονται διάφοροι φορείς για να δούμε μία έκθεση που αποκαλύπτει την άμεση σχέση της αρχαιολογίας με την φωτογραφία.

Πρόκειται για έναν εφαρμοσμένο φωτογραφικό κλάδο ο οποίος θα περίμενε κανείς να υπάρχει υπερ-προσφορά από φωτογράφους στη χώρα μας, αλλά τα δεδομένα μοιάζουν να αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Το να πετύχει κανείς να φωτογραφίσει με την τελειότητα που ζητούν οι απαιτητικοί αρχαιολόγοι, ένα εύρημα ανασκαφής, αποτελεί συχνά μεγάλη πρόκληση για τον φωτογράφο που στωϊκά τοποθετεί το αρχαίο αντικείμενο μπροστά στον φακό του.
Η σχετική έκθεση του Daniel Trego διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας το Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας το Michigan State University Excavations at Isthmia, το College of Arts & Letters του Michigan State University, το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.
Ο Daniel Trego είναι ειδικός στο Σχεδιασμό Εκπαιδευτικού Υλικού στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν/Michigan State University. Πέραν της επαγγελματικής του ενασχόλησης με την παραγωγή βίντεο και ήχου και το σχεδιασμό ιστοσελίδων, είναι διευθυντής του iOS Design Lab του πανεπιστημίου. Η καλλιτεχνική του δουλειά περιλαμβάνει φωτο-κείμενα για τη ζωή στην Αμερική και το Μεξικό.

Διεύθυνση: Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας
Πληροφορίες: Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας: 27410 73509, globals@otenet.gr, υπεύθυνος Σωκράτης Λαμπρόπουλοςtrego exhibition 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *