ceb4ceb7cebcceb9cebfcf85cf81ceb3ceaeceb8ceb7cebaceb5 cebf cf80cf81cf8ecf84cebfcf82 cebacebfceb9cebdcebfcf84ceb9cebacf8ccf82 cebbceb1

Δημιουργήθηκε ο πρώτος κοινοτικός λαχανόκηπος στην Αλαγονία


Είκοσι άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στο πρακτικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε από 1- και 7 Απριλίου στην Αλαγονία της Καλαμάτας. Μια όμορφη παρέα που παρά τον βροχερό καιρό εργάστηκε με κέφι υλοποιώντας τον πρώτο κοινοτικό λαχανόκηπο στην Αλαγονία όπου θα παράγονται λαχανικά για τούς εθελοντές,τους υπέργηρους του χωριού ενώ ένα σημαντικό μέρος της παραγωγής θα πηγαίνει στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της Αλαγονίας, των γύρω χωριών και της Καλαμάτας.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται από το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας:

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τεχνική των σβόλων της φυσικής καλλιέργειας, φύτεψαν πατάτες και φυντάνια από διάφορα λαχανικά. Παράλληλα, με την καθοδήγηση της Χριστίνας Καραλεκα δημιούργησαν ένα φυτώριο χρησιμοποιώντας σπόρους από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες λαχανικών που με τόση αγάπη συλλέγει και μοιράζει σε όλη την Ελλάδα η Χριστίνα, μια αληθινή σποροφυλακας.

Μια κινηματογραφική βραδιά οργανώθηκε με το φιλμ της ΕΡΤ 1 για τη μεγάλη σπορά στη λίμνη Βεγορίτιδα που έγινε με σβόλους το 1998 σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα οργανωμένη από το κέντρο φυσικής καλλιέργειας με την παρουσία χιλιάδων εθελοντών απ’ όλο τον κόσμο και του ίδιου του Φουκουόκα, του εμπνευστή της μεθόδου της φυσικής καλλιέργειας. Επίσης προβλήθηκε η ταινία A seed for change αφιερωμένη στους σπόρους από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες και στην αυτάρκεια.

Το εργαστήριο έκλεισε με μια μουσική βραδιά με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό. Η Μελανι με τα υπέροχα φαγητά της, όλα με αγνά, φυσικά και βιολογικά προϊόντα, έκλεψε την παράσταση ενώ ο Έβαν ήταν ένας έξοχος οργανωτής και συντονιστής των γευμάτων και της κουζίνας.

Πάνω απ’ όλα όμως, το εφταήμερο αυτό εργαστήριο έφερε κοντά τους ανθρώπους, έγιναν όμορφες ανθρώπινες σχέσεις και προτάθηκαν κοινές δράσεις τον Οκτώβρη στην Πάτρα και την Τρίπολη.

Και τώρα η μεγάλη πρόκληση θα είναι να δουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού πώς μπορούν να παραχθούν ποιοτικά λαχανικά χωρίς φάρμακα και λιπάσματα.

The post Δημιουργήθηκε ο πρώτος κοινοτικός λαχανόκηπος στην Αλαγονία first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *