ceb3ceb9cebfcf81cf84ceae cf80cebfcf85cebbceb9cf8ecebd cf83cf84cebf cf80ceb1cf81ceb1cf84ceb7cf81ceb7cf84ceaecf81ceb9cebf cebdceadceb1

Γιορτή Πουλιών 2023


Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου μπορούμε να γιορτάσουμε τη Γιορτή Πουλιών  με το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας. Με παρατήρηση πουλιών, με ξεναγήσεις, εργαστήρια και… facepainting!

«Σας περιμένουμε για να περάσουμε όμορφα και να ενημερωθούμε για τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φτερωτοί μας φίλοι κατά το δύσκολο ταξίδι τους, καθώς και για το πώς εμείς μπορούμε να τους προστατεύσουμε.»

Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις  10 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι. Στο Παρατητηρήριο Νέας Αγαθούπολης.

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: www.axiosdelta.grfacebook | twitter | fdthermaikou@gmail.com

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International. Στην Ελλάδα, η πρώτη Γιορτή των Πουλιών πραγματοποιήθηκε από την Ορνιθολογική το 1987, και από τότε οι Γιορτές των Πουλιών διοργανώνονται αδιάλειπτα με το συντονισμό της Ορνιθολογικήw, σε συνεργασία με κατά τόπους φορείς και εθελοντές. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα και ταυτόχρονα σε 40 χώρες της Ευρώπης με κεντρικές ημερομηνίες το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη.

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2023

The post Γιορτή Πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης first appeared on tetartopress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *