ceb3ceb9cebfcf81cf84ceacceb6cebfcf85cebcceb5 cf84ceb7cebd ceb5cf85cf81cf89cf80ceb1cf8acebaceae ceb7cebcceadcf81ceb1 natura 2000 cebc

Online εκδήλωση – ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού Νatura 2000 “Click στη Φύση”

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Click στη Φύση” που μέσα από την ενθουσιώδη υποστήριξη και τη γενικότερη αποδοχή εξελίσσεται σε θεσμό με ευρύτερο κύρος. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το WWF Eλλάς και οι εταίροι του διαγωνισμού καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες που με την υποβολή του εξαιρετικού φωτογραφικού υλικού τους σε τέσσερις κατηγορίες (Άνθρωπος και φύση, Πτηνά, Ζώα και φυτά, Τοπίο) έγιναν πρεσβευτές των ελληνικών περιοχών Νatura 2000. Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, το Σάββατο 21 Μαΐου στις 5:00μμ., θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλοι μαζί διαδικτυακά τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στον φετινό διαγωνισμό, αλλά και να συζητήσουμε για τη οικολογική σημασία των περιοχών Natura 2000.

Οι φωτογράφοι με τις εικόνες τους ανέδειξαν την οικολογική διάσταση των περιοχών Natura 2000 όπου προστατεύονται απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας, ευαισθητοποιώντας το κοινό για ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η αειφόρος ανάπτυξη και η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Σημειώνουμε ότι το δίκτυο Νatura 2000 προστατεύει στην Ελλάδα 299 απειλούμενα είδη ζώων και φυτών, 128 είδη πουλιών και 89 σημαντικούς οικότοπους.
Η αποτελεσματική προστασία του τεράστιου φυσικού πλούτου της Ελλάδας, είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό και η προβολή της αξίας των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 μπορεί επίσης να γίνει υπόθεση όλων μας. Αυτή ήταν η επιδίωξη των διοργανωτών του 2ουδιαγωνισμού φωτογραφίας “Click στη Φύση”, του μοναδικού φωτογραφικού διαγωνισμού που είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στις περιοχές Natura 2000 της Ελλάδας, ο οποίος θα πραγματοποιείται ετησίως.
Η φετεινή δεύτερη διοργάνωση του διαγωνισμού “Click στη Φύση” επισφραγίστηκε με τη συμμετοχή 1510 δημιουργών οι οποίοι μέσα από τις 4.643 φωτογραφίες τους στις τέσσερις διαγωνιστικές κατηγορίες ανέδειξαν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, στο Facebook Event το Σάββατο 21 Μαίου, θα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να δούμε όλοι μαζί τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στον φετινό διαγωνισμό, αλλά και να συζητήσουμε για τη οικολογική σημασία των περιοχών Natura 2000. Στην online συζήτηση μετέχουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού και συντονίζει ο Ηλίας Στραχίνης, βιολόγος και παρουσιαστής της εκπομπής “Άγρια Ελλάδα” στην ΕΤ3.
Αμέσως μετά την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο https://www.photo.gr/ & στο https://edozoume.gr/ τα αποτελέσματα, τους διακριθέντες και τα βραβεία και περιηγηθείτε στην Virtual Gallery του 2ου διαγωνισμού ΝΑΤURA 2000 “Click στη Φύση!”
Δηλώστε συμμετοχή και δείτε την διαδικτυακή  εκδήλωση εδώ. 
FB Event Natura 2000 ADV 2nd Edition

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *